Yoksa gizli KAMERA şakası mı bu?

Yoksa gizli KAMERA şakası mı bu?

Son Model "Büyükşehir Toplu Taşıma" (BTT) durağı var, ama hiç otobüs geçmiyor!....

Bu tür mizahlara konu olan çalışmalar özellikle Karadeniz'li vatandaşlarımızın icadı olarak birlir, "Karadenizlidir." deyip geçeriz.

Ama bu kez ne bir Karadenizli, ne de bir Karadeniz fıkrası... Gerçeğin ta kendisi hemde çok uzakta değil, Kapıdağ'ın en uç noktasındaki kırsal mahalle Yukarı Yapıcı'da yaşanan olay, gizli kamera şakalarını'da, Karadeniz fıkralarını da cebinden çıkaracak cinsten.

Konu, Yukarı Yapıcı'nın tarihte bugüne kadar hiç toplu ulaşım araçları olmamış...

Seçim atmosferinde, yorgun argın gecenin karanlığında Yukarı Yapıcı'ya gelen partililer köy kahvesinde ısmarlanan çayların içilip, içleri ısınması ardından; "Söyleyin bakalım bizden isteğiniz nedir?..." denince özel araçları olmadığı için Düzler ve Erdek'e gitme konusunda bir hayli muzdayip olan yaşlı Amca "Ne isteyelim evladım... Tabiki canınızın sağlığı, sağ olun var olun bu havada köyümüze kadar gelip halimizi, hatırımızı sordunuz.. Yetmez mi!..."

Mektubu okuyan yağız delikanlı aday atılır.... "Ne demek bey amca, hizmet bizim işimiz.. siz isteyeceksiniz, biz yapacağız..."

"Şehirde ne varsa, köyde de o olacak, yol mu?, Elektrik mi? Su mu? "....

Çenesini bastonuna dayamış parlayan gözleri ile söylenenleri ağzı açık dinleyen amca deviyermiş!...

"Ne olacak evlat, aşağıya inecek bir otobüsümüz bile yok!..." 

-"Amcama bak senin istediğin otobüs olsun, gemi değil ki, Dağın başına çıkartmaya çalışalım... Hemen not al oğlum yarın toplu taşıma Daire başkanlığı Yukarı Yapıcı meydanına Otobüs durağını monte etsin... " 

Notu alan yaver, "Baş üstüne Başkanım, yarın Otobüs durağı köy meydanına monte edilecek..."

2019'un en hızı siyaset günleriydi, birisi seçilecek, diğeri kaybedecek ti!... Bir durağın kafımı olur...

Ertesi sabah erken saatlerde Balıkesir Büyükşehir Toplu Taşıma (BTT) ait özel bir araç üzerlerinde kurumsal firma logolu bir grup belediye personeli Yukarı Yapıcı köy  meydanında knedilerini bekleyen köylülere, "Muhtar burada mı?"..

Muhtar İsmail Çınar, ağır adımlarla yaklaştı ekibin yanına, "Hoşgeldiniz beyler buyurun bir çay içelim..." 

Ekibin başı olduğu sanılan, "Bizim fazla zamanımız yok, sen söyle durağı nereye monte edelim..."

Muhtar; "Vallahi ben anlamam köye gelen tüm arabalar bu çınarın dibinden döner, zaten başka da yer yok, dönme yerine burası, park etme yeride.."

Ekip başı; "İyi ozaman fazlada meydanı engellemesin şuraya duvar dibine montajı yapalım..."

Hızlı ve ummalı bir çalışma kısa süren montaj, arkası komşu dumarına dayalı füme cam Otobüs durağı seçim olmadan Yukarı Yapıcı'da ilk karşılanan öncelikli beklentisi olarak açılışsız, kurdelasız ve kurbansız hizmete girdi "Hayırlı uğurlu olsun!..."

Yukarı Yapıcı'ya seçim öncesi gelen Toplu Taşıma durak hizmeti, nerede ise köylülerin sıraya geçip, resim çektirip, uzak yakın eş dostlarına attıkları Self-i lerde "Hadi artık çıkın, çıkın gelin, süt var, ayran var, kara fırında ekşi mayalı ekmek, baharda kiraz, incir, armut, yumurtanın lafı olmaz, peynir, kızılbacak dahası ıhlamur zamanı sizi kış hastalıklarından koruyacak ıhlamurunuzu alır gidersiniz, birde çoluk çocuk, torunların yer aldığı kalabalık sofra kurar fırına oğlak, ardından birde kabak tatlısı..."

Unut fakirin katığı elbette umutsuz olmaz... Geçtiğimiz yıl bu günlerdi zaman ne çabuk geçiyor, 31 Mart'ta sandıklar açıldı oylar saçıldı, sevinenler davul çaldırdı, üzülenler üç vakit kahveye çıkmadı....

Günler, günleri kovaladı eski takvim koçanları soba tutuşturdu, yeni 2020'nin ilk ayı geride kaldı...

Geride kaldıda giderkende Cami Minaresinin külah ve Alemini de aldı götürdü. 

Yukarı Yapıcılar otobüs gelecek çarşıya inecekleri günü beklerken, durağa kırsal alan daire başkanlığından yangın söndürme tankı, nasıl olsa bekleme yeri diye komşunun motoru, römorku geldi... Ama bir türlü beklenen Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığının icad yeni durağına Otobüs gelemedi.

Kedisi geldi, köpeği geldi, totem olsun belki şansı kapalıdır diye "EL ARABASI" getirildi, amaöncelikli beklenti Halk Otobüsü gelemedi.

Hikaye bu ya....  Geçtiğimiz yıl beklenen yağmurlar yağmayınca Yukarı Yapıcılıların'da zeytinleri gramaj tutmadı... Bu yılda aynı kuraklık yaşanacak olursa oğlak kesip yağmur hatır duası için organizasyon yapılması kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

Toplu taşıma fikrini ortaya atan amca bu düşünceye kayıtsız kalmadı, "Birlikte Otobüs duası'da yapalım!..."

Zeki KARADENİZ



Anahtar Kelimeler: Yoksa gizli KAMERA şakası ?
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false