Yılmaz’ın sözleri yaygın medyada

Yılmaz’ın sözleri yaygın medyada

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma’daki panelde, “Makam için ya imam hatipli, ya Trabzonlu olacaksın” demişti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ndeki “Yerel yönetimler” konulu panelde söylediği sözler, yaygın kanalında yer aldı.

Görüntüleriyle ve “Belediye başkanının “Makam için ya imam hatipli, ya Trabzonlu olacaksın” sözleri AKP’yi karıştırdı” başlığıyla verilen haberde şöyle denildi:

“Son yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yücel Yılmaz’ın, kendi partisini hedef alan sözleri oldukça dikkat çekti. İnternete düşen görüntülerde Yılmaz’ın, bir oturumda konuşma yaparken sarf ettiği, “Bizim dönemimizde makam sahibi olmak için ya imam hatipli olacaksın ya da Trabzonlu” sözleri tartışma yarattı.

Özellikle Türkiye’deki muhalefetin AKP’yi liyakatten uzak atamalar ve yerleştirmeler yapmakla suçladığı bir dönemde yapılan bu itiraf, parti içinde de huzursuzluğa yol açtı.

Yücel Yılmaz, bir diğer göndermesini ise kabinedeki dört Trabzonlu bakan; Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Cahit Turan ve Mustafa Varank’a yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın son olarak 150 milyon TL harcanarak yapılan Çamlıktepe Parkı’nı bitmesine rağmen teslim almayıp çürümeye bıraktığı iddiaları ile gündeme gelmişti.

YILMAZ NE DİYOR...

Bu arada, konunun yaygın medyaya yansımasının ardından bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Üniversite öğrencilerine yaptığım bir konuşma sırasında, espri olarak söylediğim bir cümle uzun konuşmamın arasından cımbızlanarak yayınlanmış. Bu sözleri, toplantıda Trabzonlu öğrencilerin de bulunduğunu düşünerek övgü anlamında söylemiştim. Aslında Trabzon insanının çalışkanlığını dile getirmek için dile getirmiştim. Benim hâlen çalıştığım Trabzonlular var” dedi.



Anahtar Kelimeler: Yılmaz’ sözleri yaygın medyada
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli