Yılmaz´dan şaşırtıcı sözler

Yılmaz´dan şaşırtıcı sözler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: ?Ülkemizde önemli makamlara gelmek için ya imam hatip mezunu, ya da Karadenizli olmak gerekiyor?

?II. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu?nda, ?Bandırma ve çevresinde yerel yönetimler? konulu panelde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın kurduğu bir cümle şaşırtıcı oldu. Yılmaz, konuşmasında, ?Ülkemizde önemli makamlara oturmak için ya imam hatip lisesi mezunu, ya da Karadenizli ve Trabzonlu olmak gerekiyor? dedi.

Büyükşehir´in bir ?medeniyet projesi? olduğunu öne süren Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

?Balıkesir ili 18 bin kilometre karelik topraklara sahip. İlimiz tam bir ?Altın Çember? içinde yer alıyor. İlimizi ekonomik açılardan 4´e böldük. Avantajlı ve güçlü bir il konumundayız. Sınırlarımızı içinde iki denizimiz, iki hava üssümüz de var. Büyükşehir olarak kendimize Eskişehir´i model aldık. Büyükşehirlerde planlama hemen hemen her şeydir. Belediye başkanları olarak çok iyi şeyler yapmayı değil, şehir ve insana da zarar vermememiz gerekir. Balıkesir´e en iyi hizmeti vermek için ilçe belediye başkanları ile işbirliği yapacağız. Bizim, Büyükşehir Belediyesi olarak 60 aylık görev süremiz içindeki toplam bütçemiz 7 milyar lira. Balıkesir´e bağlı 20 ilçenin ise 60 aylık toplam bütçeleri 7 bin lira olduğuna göre bu paraları çok iyi değerlendirmek zorundayız. Şehirlerin istekleri de siyaset üstü olmalı.? ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-9/19/0104050954978.jpg



Anahtar Kelimeler: Yılmaz şaşırtıcı sözler
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli