Yıldız: Önce kendinizi sorgulayın

Yıldız: Önce kendinizi sorgulayın

AK Parti Bandırma İl Genel Meclis Üyesi Talip Yıldız'dan CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyelerine Bagfaş tepkisi.



Yıldız: Önce kendinizi sorgulayın


AK Parti Bandırma İl Genel Meclis Üyesi Talip Yıldız'dan CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyelerine Bagfaş tepkisi.

Bu tür yatırımların devletin ilgili kurumlar tarafından bir dizi ve incelemeye tabi tutulduktan sonra verilen CED raporları sonrasında Balıkesir İl Genel Meclisinin gündemine geldiğini anımsatan AK Parti Bandırma İl Genel Meclis Üyesi Talip Yıldız, Bizi Bandırma Gübre Fabrikaları tarafından yapılacak olan yeni tesislere evet” oyu vermekle suçlayan CHP Bandırma İl Genel Meclis üyeleri önce Erdek İl Genel Meclis Üyesi Ali Çetin Şahin'in tesisin kurulmasıyla ilgili mecliste ve imar komisyonunda neden evet” oyu verdiğini sorgulamalıdırlar” dedi.

-Kurulacak tesisin CED raporu var

İl genel meclisinin yapılacak olan kimyevi gübre tesisine neden evet” oyu verdiklerine de değinen Yıldız, Yapılacak olan tesis günümüz teknolojisinin çok üzerinde olmasından dolayı çevreye vereceği etki kriterlerin çok altındadır. Tesis bundan dolayı geçer not almıştır. Yatırımcı kuruluş bir fabrikanın kurulmasıyla ilgili gerekli olan CED ve diğer tüm raporları il genel meclis başkanlığına teslim etmiştir. Buna rağmen bizim il genel meclisi olarak yatırımcı kuruluşa sizin tesislerinize izin vermiyoruz deme gibi bir yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktur. Biz bundan dolayı tesisin kurulmasına evet” oyu kullandık ” şeklinde konuştu.

-Bandırma'da evsel atıklara denize deşarj oluyor

Bu tür yatırımların yapıldıktan arıtma ve filtrelerini çalıştırıp çalıştırmadıklarının takip edilmesinin daha doğru olacağını dile getiren Yıldız, CHP'li il genel meclis üyesi arkadaşlarımızla bundan sonraki birlikte hareket etmeye hazırız. En az bizlerde CHP'li il genel meclis üyeleri kadar Bandırma'da çevre kirliliğini önemsiyoruz. Öncelikle olması gereken Bandırma Belediyesinin 150 bin nüfusa sahip ilçemize bir arıtma tesisi kurmasıdır. Bandırma'daki evsel ve diğer atıklar denize deşarj edilmektedir.CHP'li il genel meclis üyelerimizden bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.




köylü
21.02.2013 23:10:34
talip beyin umrundamı insanların kanser olması mezar taşı daha fazla satar onun için ölüm fazla taş satmaktır

emre
22.02.2013 09:41:30
talip bey lütfen basının karşısına çıkıpta yorum yapmayın bence bandırma halkı sizi çok iyi biliyor.ve akp kadrosunda değişiklik yapmalı.

KÖYLÜ 10.5
22.02.2013 12:41:34
Sanki Talip Beyin umurunda değilde CHP.LİLERİN umurunda öylemi?Peki o zaman bu tasarı henüz daha İL GEN.MEC.lisinde görüşülürken bu UYGUNLUK RAPORLARINI gördüklerinde neden RET oyu kullanmalarının GEREKÇELERİNİ açıklamıyorlar.Ve neden ŞUBAT döneminde değil de MART döneminde görüşelim diyorlar?Şubat ve Mart,ın arasında neler değişecek ki böyle istiyorlar?Biliyorum bu yorum yayınlanmayacak ama olsun

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı