Yetkililerin dikkatine!

Yetkililerin dikkatine!

Künyesiz yayın organı olur mu?

Yasa ve yönetmelikler gereği her yayın organının bir künyesi olması zorunludur. Bu künyede yayın organının sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü başta olmak üzere o yayın organında sorumluluk alanların isimleri yer alır. Hatta birçok yayın organı, bu künyeyi zenginleştirmek için künyesine yayın kurulunu, yayın organına destek verenleri, yazarlarının isimlerini de ekler.

Ancak bu zorunluluğa uymayarak, bir çeşit ?korsan? görünümlü yayıncılığa başvuranlar da var. Bunlardan biri de, ?MARMARA OLAY? ismi altında, bölgemizde sözüm ona ?internet haber sitesi? yayıncılığını sürdürüyor. Ne sahibi belli, ne sorumluları!

Yapılan yayınlarıyla mağdur olan kişilerin yanıt vermek için kimi muhatap alacakları bile belli değil.

O ne ala iş! Kafana göre bir internet sitesi aç, ne sahibin belli olsun, ne sorumlu yöneticilerin! Sonra da habercilik yaptığını söyle. Üstelik, reklam ve ilanlar da yayınlayarak cebini doldurmayı sağla. Var mı böyle yağma?

?Jurnalist?, Fransızca kökenli bir sözcük olup ?gazeteci?nin karşılığıdır. Hem anlamını bilmeyenlerin öğrenmelerini sağlayalım, hem de bu işi emek vererek, yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde yerine getiren çok sayıdaki jurnalistin hakkını korumak adına bu haberi yaptığımızın altını çizelim.



Anahtar Kelimeler: Yetkililerin dikkatine
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli