Yetki Erdek Belediyesi´nde

Yetki Erdek Belediyesi´nde

İskeledeki üç yüzer restoran konusunda karar bekleniyor

Erdek iskelesinde bulunan üç yüzer restoranın bulundukları yerden kaldırılmasını Ulaştırma-Altyapı Bakanlığı´nın istediği öğrenildi. Bakanlığa bağlı 4. Bölge Müdürlüğü´nden, müdür vekili Suat Canal´ın imzasıyla Erdek Milli Emlak Şefliği´ne gönderilen yazıda, Yalı Mahallesi, iskele meydanı mevkiindeki dolgu alanı üzerinde bulunup, Erdek Belediyesi´ne geçici devri yapılan bölgenin arabalı feribot, Ro-Ro vb. gemilerin kapak açmaları için inşa edilip, denizyolu ile yapılan taşımacılığa hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekildi.

/resimler/2019-8/11/0255081564295.jpg

Erdek Milli Emlak Şefliği´nce, bilgi için belediyeye gönderilen yazıda, ?Bu yapının ön kısmına herhangi bir deniz aracının sabit (kalıcı) olarak bağlanması ve bu alanın deniz yolu taşımacılığı dışında kullanılabilmesi söz konusu değildir? denildi.

Bakanlığın, geçici olarak devrinin yapıldığına dikkati çektiği iskeledeki üç yüzer restoran hakkında hangi kararı vereceği bekleniyor.

Bilindiği gibi bu yüzer üç restoranın yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde burada bulunduğunu öne süren sahildeki bir çay bahçesinin sahibi durumu CİMER´e bildirmesi sonucu gündeme gelmişti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Yetki Belediyesi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli