Yeter ki düşünceler engelli olmasın!...

Yeter ki düşünceler engelli olmasın!...

Yeni müdür, yeteneğini konuşturdu. Bentbaşı caddesi arenaya döndü.

Yeni puanlama kriteri ile okul müdürlerinin yer değişimi uygulaması ardından, Kepsut Çok Programlı Anadolu lisesinden, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi-UMEM Uzmanlaştırılmış Meslek edindirme Merkezi müdürlüğüne getirilen Mustafa Yazıcı, uygulamaları ile kısa görev süresi içinde adından söz ettirmeyi başardı.

Yeni Lise Müdürü Mustafa Yazıcı, Bandırma’daki okulların ``Eğitim Vadisi’’ programı içinde kent dışına taşınma takvimini beklerken, kalıcı ve plansız uygulamaları ile dikkatleri üzerine çekti.

Yeni Müdür, Bandırmadaki Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi-UMEM Uzmanlaştırılmış Meslek edindirme Merkezi’nin başına geleli henüz 2 ay olmadan okul üzerindeki uygulamaları kurum duvarlarını aşıp sokağa taştı.

Bandırma Belediyesinin son beş yılda cadde ve sokaklar üzerinde engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesine sağlayarak yapısal değişimler devam ederken, İŞ BİLEN MÜDÜR MUSTAFA YAZICI lisenin kapısı önündeki tretuvara yaptığı okul merdiveni ile dikkatleri üzerine topladı.

Lise müdürü kimseye sormadan okul duvarlarını aşarak Bentbaşı caddesinde her gün yüzlerce insanın yürüdüğü tretuvarı 80 cm yükseltmesi kargaşa ve karmaşaya neden oldu.

Bentbaşı caddesinde tretuvardan yürüyen insanlar bir anda karşılarında aşamayacakları merdiven görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyip ‘‘Hangi düşünce özürlü ’nün projesi’’ diye haklı serzenişte bulunurken, Bandırma Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, Okul Müdürü Mustafa Yazıcı’nın düşüncesizce tretuvarı kapatan merdiven çalışmasının, değil engelli vatandaş, normal insanın dahi aşmakta güçlük çekeceği bariyer oluşturduğunu vurgulayarak ‘‘Bandırma Engelli ve Engelli aileleri Derneği ile Belediye ilgililerinin yer aldığı komisyon uzun ve yorucu bir çalışma sonucu kentin en ücra köşelerine kadar, engelli vatandaşlarımızın rahatça yürüyebileceği tretuvar geçişlerini uyguladık. Bentbaşı caddesi gibi trafik yönünden oldukça sıkıntılı bir caddede tretuvarı engelleyici çalışma yapmak, akıl ve mantık ürünü değil, konuya ilişkin temaslarımız sürüyor. Umarız okul idaresi bu yanlıştan döner ve merdiven ayağını bahçe duvar payından alarak yeniden düzenler.’’ Dedi.

Bentbaşı caddesi esnafı ise yapılan çalışma nedeni ile yaşanan problemin sık sık fiziki temasa varan tartışmalara zemin hazırladığını, kavga ayırmaktan işlerine bakamadıklarını ifade ettiler.

 

 

 



bandırmalı
27.11.2014 08:57:03
Sayın Mirza bu haberin üzerine, hemen gerekeni yapması gerekir, şayet yapamıyorsa sayın mirzanın acizliğidir. Sayın Yazıcı burasını Kepsut zannetti galiba, istediğini yapacağını düşündü.

demokrat
28.11.2014 15:08:52
Bunlar özel müdürler.Sadece birileinin hatır puanı ile makamlara getirilen adamlar.Artık devlet memuru değil birilerinin memuru dönemi başlıyor.Lütfen dikkat.

  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı