Yerel Medya Ödülleri´ni kazananlar belli oldu

Yerel Medya Ödülleri´ni kazananlar belli oldu

?2016 Yerel Medya Ödülleri?ni kazananlar belli oldu.

   Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği ?2016 Yerel Medya Ödülleri?ni kazananlar belli oldu. Ödüller haber, fotoğraf ve sayfa düzeni olmak üzere 3 dalda verildi.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung (KAS)´ın 19 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri´ni kazananlar belli oldu.  Ödüller, 20 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14.00´de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nde toplanan Seçici Kurul tarafından belirlendi.

     USTA İSİMLER BELİRLEDİ

Seçici Kurulda; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Temsilcisi Salih Suat Deniz, DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Gazeteci İsmail Ballı, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Nuray Özger ve TGC Denetim Kurulu Üyesi Arif Esen yer aldı. İsmail Ballı toplantıya katılamadığından oyunu yazılı olarak gönderdi.

Seçici Kurul Başkanlığı´na Turgay Olcayto, Yazmanlığa Nuray Özger oybirliği ile seçildi.

Kurul, yaptığı değerlendirme ile Haber, Fotoğraf ve Sayfa Düzeni dallarındaki ödülleri şu şekilde belirledi:

          ÖDÜLLERİ KAZANANLAR VE ESERLERİ

           HABER ÖDÜLÜ ARİF ARSLAN´IN

Batman Çağdaş Gazetesi´nde 12 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan Arif Arslan´ın ?Ezidiler İçin Gitmek de Kalmak da Zor? başlıklı haberi; Türkiye´de halklar arasındaki farklılıkların bir topluluğun yaşamını nasıl zorlaştırdığını değerlendirmesi nedeniyle ödüle değer görüldü.

         SALİM UZUN HABER ÖVGÜ´YE DEĞER GÖRÜLDÜ

Antalya´da çıkan Hürriyet Gazetesi Akdeniz ilavesinde 29 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan Salim Uzun´un ?İç Çamaşırı ile Dolaştırdı? başlıklı haberi bazı eğitim kurumlarında öğrencilerin temel insan haklarının nasıl ihlal edildiğini çarpıcı bir şekilde ortaya koyması nedeniyle övgüye değer bulundu.                                                                                                                                             

          İLYAS AKENGİN FOTOĞRAF ÖDÜLÜ´NÜ KAZANDI

Diyarbakır´da yayınlanan Tigris Haber Gazetesi´nde 20 Ocak 2016 tarihinde çıkan  İlyas Akengin´in ?Silopi´de Yarım Özgürlük? başlıklı fotoğrafı haberin içeriğini başarılı bir şekilde yansıtması nedeniyle ödüle değer görüldü.

        SAYFA DÜZENİ DALI ÖDÜLÜ ESKİŞEHİR ANADOLU GAZETESİ´NDEN TÜRKER ATAK´IN

Eskişehir´de çıkan Eskişehir Anadolu Gazetesi´nde 11 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan 8.-9. Sayfalarıyla Türker Atak;  fotoğrafların, röportajın ve sayfa düzeninin içeriği rahat bir şekilde okunmasını sağlaması nedeniyle ödüle değer görüldü.

        1.SAYFA DÜZENİ ÖVGÜYE DEĞER BULUNDU

Bursa´da çıkan Yeni Dönem Gazetesi´nde 19 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Ali Şahin´in birinci sayfası; fotoğraf, grafik ve içeriğin haberi en iyi şekilde yansıtması nedeniyle övgüye değer bulundu.

        JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ BAYBURT POSTASI´NIN

Yerel Medya Ödülleri Seçici Kurulu; içerik, fotoğraflar ve sayfa düzenini göz önüne alarak Bayburt Postası Gazetesi´ne Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli