Yer sofralarının değişmez konuğu oldu

Yer sofralarının değişmez konuğu oldu

CHP milletvekili H.Ahmet Gümüş gittiği her yerde, yer sofrasında ağırlanıyor





CHP Balıkesir milletvekili Haluk Ahmet Gümüş meclis tatilini fırsat bilip köşe bucak ziyaret ettiği seçim bölgesinde adeta el üstünde tutuluyor.

Ramazan ayı dolayısı ile ziyaret ettiği köy ve kasabalarda kurulan yer sofralarında iftar açtırılan Gümüş gelenek ve göreneklerin yaşatılmasındaki ısrarın toplumsal huzur ve barışın özleminden kaynaklandığını söyledi.

Milletvekili Gümüş İvrindi ilçesi Gökçeyazı beldesi Akçaören mahallesinde hazırlanan yer iftar sofrasına yine bağdaş kurarak oyurdu Ağaç kaşıkla iftar etti.

Milletvekili Gümüş geleneklere uyulan yer sofralarında afiyet ile yemekler yenirken, Büyüklerin konuşup, küçüklerin ders aldığını hatırlatıp, Bu geleneklerin yaşatılmasının en güzel yanının toplumsal yaşama yansıyan ve yaşatılan hoşgörü kavramı olduğunu söyledi.

``Her şeyi ben bilirim`` diye ortaya çıkanların yer sofralarından alacakları çok ders olduğunun altını çizen Milletvekili Gümüş bu sofralarda, Yalan, Bu sofralarda siyaset, Bu sofralarda riya`nın yer almadığını söyledi.

Gümüş; Sofra kültüründen yoksun kimselerin gelecek adına karar almaları bencillikten öte geçmez, Bu sofralarda destur almayanlar ne yazıkki bugün ülke adına karar alıyorlar.`` diyerek alınan bu kararlarında toplumla örtüşmediğini söyledi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false