Yeniden Davul Sesi

Yeniden Davul Sesi

Ramazanda yeniden mahallelerde Ramazan davulu çalınacak.

BANDIRMA`DA DAVUL YASAĞI KALKTI

Fatih ERYILMAZ  /  MANŞET

Bandırma`da geçen yıl ramazan ayında uygulanan davul yasağı bu yıl Kaymakam Ali Mantı tarafından kaldırıldı.

Bandırma Müzisyenler Derneği Başkanı Feridun Demirdöven yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Demirdöven yapmış olduğu basın açıklamasında şu düşüncelere yer verdi.

"Ramazan`ın en önemli mihenk taşlarından olan Ramazan davulculuğu geleneğinin yok edilmesine Bandırma`da izin vermeyeceğiz. Ramazan davulcusu, Ramazan aylarının en önemli geleneklerinden birisidir. Davulcular olarak, Ramazan ayında çok önemli bir kültürün yaşamasını ve yaşatılmasını sağlıyoruz.

Belediye`nin geçtiğimiz yıl şikâyetler üzerine yasaklama kararı aldığı, bu yasaklamayı anlamsız ve komik bulduklarını ve Belediye`nin hemen her konuda olduğu gibi Ramazan davulcuları hususunda da demokratik olmayan bir karara imza attıklarını ve bu kararın yanlışlığını defalarca söylememize rağmen geçtiğimiz yıl davul çalmamız engellendi. Davul Ramazanın olmazsa olmazlarındandır. Davulcusuz, ramazan olmaz. Bu topraklarda yüzyıllardır süren bir gelenektir. O nedenledir ki, bu yıl ki ramazan ayında kimse davul çalmamızı engelleyemez. Bu sene davul meslektaşlarımıza özel bir eğitim verdik. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen AKP Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan`a, Bandırma Spor Başkanı Mehmet Kılkışlı`ya ve A&C Gümrükleme Müşaviriliği`nin sahibi Yakup Ataş`a dernek yönetimi adına teşekkür ediyorum. Ramazan ayı`nın Bandırmamıza, Ülkemize ve tüm müslüman alemine şimdiden hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bandırma Müzisyenler Derneği Başkanı Feridun Demirdöven, Bandırma`nın 20 mahallesinde üniformalı olarak 35 davulcu`nun görev yapacağını söyledi.

 

 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı