Yeni Yenice'de kısmi karantina

Yeni Yenice

Bandırma'ya bağlı Yeni Yenice Mahallesi, Koronavirüs (covid19) mücadele kapsamında aldığı önlem herkesi hayrete düşürdü.

Baş belası Koronavirüs (covıd19) pandemi sürecinde alınan önlemlerin en güçlüsü olup, belkide mizahi esprilere konu olacak cinsten koruma Bandırma'ya bağlı Yeni Yenice köyünde alındı.

          DIŞ DÜNYA İLE BAĞLANTI KESİLDİ.

Koronavirüs (covıd19) ile mücadele süreci başlaması ile birlikte daha bir çok kentte alınmayan önlemler Yeni Yenice köyünde kesin bir hatla belirlendi.  Pandemi mücadelesinde Karacabey ilçesi ile sınır olan Yeni Yenice'de köy girisi sıkı sıkı kapatıldı.

                      BURAYA KADAR

Bandırma Karacabey karayolu 20 km'de, ana yol kavşağı ile arasında 3 km köy girişi ve köyün içinden devam eden yolun diğer ucunda Dedeobası ve Emre köyü'nün bulunduğu yaklaşık 950 nüfuslu Yeni Yenice Köyü kendi hijyen mücadelesi yanı sıra tarımsal istihsalini devam ettirip üretime katkı vermesi ile tanınıyor.

Yeni Yenice yol geçen hanı olmaktan kurtuldu

Başta Pırasa olmak üzere yaş sebze üretimi ile adından söz ettiren Yeni Yenice, ana karayola yakınlığı ile aktif bir hareketliliğe sahip olması, yöre tanımlaması ile "Yol geçen hanı" özelliğine sahip olması, dışarıdan gelenlerin Koronavirüs'lü olma olasılığı korkusunu ortadan kaldırdı.

Ana karayol'dan köy yoluna girildiğinde beton barıyerler ile kapatılan yol, toprak takviyesi ile değil araç, bisiklet ile dahi geçilmesi önlenirken, zorunlu hallerde karadağ yolu olarak bilinen Emre üzerinden Bandırma'ya gelerek ihtiyaçların giderildiği öğrenildi.

Yeni Yenice sakinleri çalışkanlıkları yanı sıra sağlıklarına da düşkün bir köy, Bağ-Bahçe işlerinde çalışmaktan oldukça sağlıklı bir yapıya sahip olan Yeni Yeniceliler, olası bir virüs yüzünden yaşantılarının alt üst olmaması için alınan önlemlerden memnun



Anahtar Kelimeler: Yenice' kısmi karantina
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli