YENİ NESİL İŞ BEĞENMİYOR

YENİ NESİL İŞ BEĞENMİYOR

Su tesisatçısı ustası Recep Çakır (62) "Gençlere iş beğendiremiyoruz."

Karacabey’in bir köyünde çobanlık yaparken geldiği Bandırma’da 19 yaşındayken bir ustanın yanında çırak olarak işe başlayan ve 3 yıl içinde işi öğrenince kendi iş yerini açan su tesisatçısı Recep Çakır (62) gençlerin iş beğenmediklerine şaşırdığını söyledi.

Tanınmış bir su tesisat firmasının yetkili servisi ve 150 servis arasında Türkiye 2’icisi olan, 42 yıldan beri su tesisat işini yürüten 62 yaşında 3 çocuk sahibi Recep Çakır, su tesisat işinde yetiştirilmek üzere elaman aradığı sırada gençlerin bu işe istekli olmadığını gördü. Hâlbuki su tesisat işinde yetişmeleri halinde “altın bilezik” takmış olacaklarını belirten Recep usta, 3 kişiden başka müracaat eden olmadığını görünce şaşırdığını söyledi.

İş Bulma Kurumu’ndan (İŞKUR)  da elaman talep ettiğini ancak sadece 3 kişinin geldiğini belirten Recep Çakır, “Gelenler iş beğenmiyor. Masa başı işi istiyorlar. Çoğu işte olduğu gibi su tesisat işinde de elaman yetişmediği için ilerde zorluk çekilecek. İş beğenmeyenler çok fazla. Aileler çocuklarını sanata yönlendirsinler. Çünkü ben de öyle yetiştim. Sanayide hep yaşlılar kaldı. Hele bizim sektörde hiç genç yok. Bu yüzden ya devir ediyorlar ya da temelli işyerlerini kapatıyorlar.”dedi. Erdem ÖZCAN



Vesile kenar
18.03.2022 01:04:17
Çok üzücü gerçekten

Anahtar Kelimeler: NESİL BEĞENMİYOR
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı