YEMMAK’tan 40’ın üzerindeki ülkeye ihracat

YEMMAK’tan 40’ın üzerindeki ülkeye ihracat

YEMMAK Teknik Müdürü Nihat Yazıcı: “Sanayi yatırımlarından önce çevre gelir”

YEMMAK Teknik Müdürü ve ortağı Nihat Yazıcı, şirketin yatırımları hakkında bilgi verdi.

YEMMAK’ın kurucusu Rıdvan Kavruk’u sevgi, saygı ve rahmetle andığını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

“YEMMAK, 1975 yılında, BANVİT A.Ş. ile birlikte, onun sahası içinde çalışmalarına başladı. Rıdvan ağabey, ilkokulu dışarıdan bitirmesine karşın çok zeki ve yeniliklere açık bir kişiydi. Birçok şirketin mühendis, teknik eleman barındırmadığı dönemde YEMMAK’ta mühendisler çalıştırdı. Onları dikkatle dinleyerek, bilgiler edindi. Bugün, 250 personelle, çok daha profesyonelce yatırımlar yapıp, faaliyetlerde bulunuyoruz. Kurumsallaşarak hizmetimizi bugünlere getirdik.”

40’IN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT

YEMMAK olarak bugün, 40’ın üzerindeki ülkeye yem fabrikası ihracatını anahtar teslimi yaptıklarını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

“Yurt içinde de daha çok kimya tesisleri ve geri dönüşüm tesisleri yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizden biz de etkilendik. Yurt içindeki kuruluşlara yem fabrikalarını dolar bazında yapıyorduk. Yapım bir-iki yıl sürüyordu. Ancak ekonomik kriz nedeniyle firmalarla artık dolar üzerinden değil, Türk lirası üzerinden anlaşma yapıyoruz. Tabii ekonomik kriz nedeniyle dövizin yükselmesine paralel şekilde şirketler, gelecek için önlerini göremediklerinden yeni yatırımlara yönelemiyorlar. Ancak daha önce de ne krizler gördük. Bu krizi de atlatacağımıza inanıyorum.”

ÇEVRECİLER HAKLI

Güney Marmara’da yapılması planlanan ağır metal ve kimya sanayi tesislerinin çevreye vereceği zarar konusunda çevre gönüllüleri ve vatandaşların tepkilerine hak verdiğinin altını çizen Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

“Çevre ve doğa, yatırımlardan daha önemlidir. Gösterilecek tepkiler, yatırımcıları, çevreye daha duyarlı olmaya yöneltir. Önce çevre diyorum. Sanayi yatırımı yaparken çevre ve doğanın feda edilmemesi gerekir.”    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: YEMMAK’ üzerindeki ülkeye ihracat
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli