Yat sefalarının denize bırakılan ödülü

Yat sefalarının denize bırakılan ödülü

Bandırma Rotary Kulübünün 5. Geleneksel Erdek limanı sualtı temizliği projesinde su yüzüne çıkartılanlar bir kez daha insanlığı utandırdı

Bandırma Rotary Kulübü doğa ve çevre etkinlikleri kapsamında "Denizde temizlik var" 5.Geleneksel Erdek Limanı Su Altı Temizliği Gerçekleştirildi.

Bandırma Rotary Kulübü, Erdek Belediyesi ve Erdek Dalış Kulübü ortaklığında düzenlenen dip kıyı temizliğinde, denizden yaklaşık 2 tonluk atık çıkarıldı.
Şişeden, sandalyeye, kutudan lastiğe kadar bir çok atığın çıkarıldığı alan görenleri şaşırttı.

Etkinlik hakkında konuşan Bandırma Rotary Kulubu Başkanı Burak Uğur: “Denizlerimiz hepimiz için çok kıymetli. Özellikle Marmara denizimiz geçtiğimiz yıl bize uyarı vererek, Müsilaj problemi ile deniz kirliliğini azaltmamız gerektiğinin mesajını vermişti. Bizde bugün bir farkındalık etkinliği ile, 5. Kez Erdek Limanı Dip Kıyı temizliğini gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize destek veren belediyemize, dalış kulübümüze, dalgıçlarımıza ve çevre gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Etkinlikte bulunan ve destek olan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık: “Erdek’in temizlenmesine ve bu tip farkındalık etkinliklerine belediye olarak her zaman destek oluyoruz. Kapımız şehrimize fayda sağlayan herkese açık. Bende Bandırma Rotary Kulübüne bu etkinliği geleneksel hale getirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.


Etkinliğin mimarı olan Bandırma Rotary Kulubu Sürdürülebilir Çevre Komitesi Başkanı Rotaryen Erdoğan Çıkrıkçı:”Kulübümüz bu kez beşincisini düzenlediği bu etkinlik ile çevre konusunda ki hassasiyetini bir kez daha göstermiştir. Doğa ve çevreye ilişkin farkındalık etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı