Yaşasın Cumhuriyet

Yaşasın Cumhuriyet

Duygu yüklü Coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyetimizin 90. yılı yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi Bandırma ve çevremizdeki kentlerde de duygu yüklü Coşku ile kutlanıyor.

Bandırmadaki kutlamalar sabah saat 09.00 da ilçe Kaymakamlığında, Kaymakam Ali Mantı ve ilçe protokolünün askeri erkan, bürokrat ve halkın bayram tebriklerini kabul etti.

Törenlerin 2. bölümünde günün önem ve mahiyetini içeren konuşmalar, geçit töreni, folklor gösterisi ve ödül töreni vardı. 

Cumhuriyet Bayramının 90. yıl kutlamalarına geçit törenini seslendiren spor öğretmeni Algan Kartal`ın diksiyon ve heyecanı vurdu.

Algan Kartal`ın Cumhuriyet üzerine söylevi töreni izleyen binlerce Bandırmalıyı gözyaşlarına boğdu.

Yaptığı seslendirmede kendiside etkilenen Kartal seslendirmesinin sonlarında ses kaybı yaşadı.

Bandırma`daki Cumhuriyet Bayramında herzamankinin dışında ilginç gelişmelerde beraberinde yaşandı.

Gerek İlçe Kaymakamlığındaki kutlamalarda, gerekse geçit törenindeki protokol trübünü paylaşımında gövde gösterisi katkısında bulunan AKP lilerin sayısal katılımı, protokolde sandalye sahibi bir çok daire müdürü ve meclis üyelerinin dışarda kalmasına neden oldu.

Öyleki Askeri vesayet altına kalmaktan yakınan AKP liler garnizona ayrılan bölümde askerlerin içine dahi oturmak durumunda kaldılar.

Tören geçit merasimi ardından Cumhuriyet Bayramı, Resim, Şiir ve Kompozüsyon yarışmalarında ödül kazanan öğrencilerin ödüllerinin dağıtılması ve folklar gösterisi ile son buldu. 




  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli