Yaşasın 1 Mayıs

Yaşasın 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, İşçi Bayramı törenlerle kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü tüm yurtta olduğu gibi Bandırma´da da sıra dışı etkinlikle kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile sabah saat 10.00 dan itibaren İDO iskelesi önünde toplanan işçi ve kamu sendikaları yanı sıra bazı demokratik kitle örgütlerinin hazır bulunduğu yürüyüş davullar eşliğinde ve marşlar söylenerek Cumhuriyet alanına kadar sürdü.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı korteji 7-70´e büyük büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet alanı girişinde meydanı çevreleyen tören alanına girme noktasında güvenlik güçleri kapsamlı üst aramasında bulundu.

Tören alanına gelen guruplar tek tek anons ile motive edilirken Alandaki kutlama saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Tören alanındaki ilk konuşmayı Başkan Tolga Tosun yaptı. Torun kendisininde küçük yaştan itibaren aile şirketinde çalışan bir kişi olarak, mesleki karıyerini Avukat olarak tamamlamasından  sonrasıda hep emekçilerin savunmasını yaptığını söyledi.

Tısun, geriye bakıldığında Bandırma Belediyesinin son 10 yılında CHP li Belediyelerin söz sahibi olduğunu, dolayısı ile çalışanının alın terinin karşılığını veren Belediye olarak Türkiye de ilk sıralarda yer aldığını, bu uygulamanın kendi yönetim döneminde de devam edeceğini kaydetti.

1 Mayıs İşçi Bayramı daha sonra emek platformu dönem sözcüsü petrol iş sendikası Bandırma Şube Başkanaı İlyas Satırlı´nın konuşması ile devam etti.

Sırası ile Bayrama katılan sendika başkanlarının, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan mesajlarını Meydan sonseri devam etti.

/resimler/2019-5/1/1647240647254.jpg



HAKAN SAYARDURMAZ
2.05.2019 08:46:50
Bandırma yı dijital ortamda biz bandırmalılara takip etme imkanı sunan sitenizi ve sizleri tebrik ediyorum. Yıllarca bu ülkenin suyunu içen ekmeğini yiyen havasını soluyan vatan hainleri ile mücadele ettik. İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMLARINDA HDP denen partinin bayrakları ile birlikte Bu ülkenin mihenk taşı olmuş Sivil Toplum Örgütlerini görünce üzülüyorum. Ve ne kadar ilginçtirki GÜVENLİKLERİNİ SAĞLAYAN Emniyet güçlerimiz. Binlerce vatan uğruna ŞEHİT EDİLMİŞ arkadaşlarının kanlarını döken canilerin siyasi kolu .İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMINDA SİYASİ PARTİNİN NE İŞİ VAR. ? Sorusu yıllardır aklımda ve cevabını bulamadım. İŞÇİNİN EMEKÇİNİN zaten emekleri sömürülüyor bari siyasete alet etmeyin lütfen. Malesef TÜRKİYE de hiç bir şey hedefine uygun amacına uygun yapılamıyor. BİR KAÇ KİŞİ bir araya gelsin hemen bir provakatör hemen bir şak şak cı gelip huzuru bozabiliyor. YAZIK BU MEMLEKETE YILLARCA BİRLİKTE YAŞAMIŞ İNSANLARIZ .BİRLEŞİRSEK ÇOK OLURUZ BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ.

Anahtar Kelimeler: Yaşasın Mayıs
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli