Yaşarken Heykeli dikilen tek devlet adamı, Öğütcen vefat etti

Yaşarken Heykeli dikilen tek devlet adamı, Öğütcen vefat etti

1960–1964 Dönemi Gönen Kaymakamı, Türk Mülki İdare Sisteminin Sembolü;Hüseyin Öğütcen tedavi gördüğü İzmir`de yaşama veda etti





Mülki İdare Sisteminin sembol ve marka adlarından, pek çok kaymakam ve vali için idol olan Hüseyin Öğütçen, Gönen Denizkentteki yazlığında geçirdiği kaza sonucu kırılan kalça kemiği tedavisi için bulunduğu Gönen Devlet Hastanesinden zatürre tedavisi için kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi`nde 23 Ağustos 2012 tarihinde (dün) öğle saatlerinde kontrol altında tutulduğu yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

1960'lı yıllarda Gönen Kaymakamı olarak görev yaparken Gönen'in bugününü şekillendiren pek çok icraatın başındaki yönetici olarak tanınan daha sonra yaptığı Hakkâri, Kocaeli, Antalya ve İzmir valiliği görevleriyle tüm Türkiye'nin tanıdığı ve konuştuğu ulu çınar Hüseyin Öğütçen çok sevdiği Gönen'de bulunduğu sırada rahatsızlanması üzerine Gönen Devlet hastanesine kaldırılmış, tedavisi ziyaretine de gelerek durumlunu bizzat yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan Kaymakam Bekir Dınkırcı'nın bilgisi dâhilinde sürdürülürken görülen lüzum üzerine İzmir'e kaldırılmıştı.

Yaşarken heykeli dikilen tek vali olan Hüseyin Öğütçen görev yıllarında sıra dışı icraatlarıyla ülke genelinde tanınmış, halen ayakta olan ve verimliliği tartışılmaz olan pek çok turizm tesisine ve kalkınma hamlelerine imza atmıştı.







İrfan Aydınoğlu
24.08.2012 18:09:25
Gönen Parkı, Gönen Kaplıcaları, Dağ Ilıcası, Denizkent, İzmir Balçova Kaplıcaları, Antalya Parkı, ve Kocaeli Kartepe` nin kurucusu.Hüseyin Ögütcen`e Allah rahmet. Geride kalanlarına sabırlar diliyorum..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı