Yaşamını yitiren genç hakem için maçlardan önce saygı duruşu yapılacak

Yaşamını yitiren genç hakem için maçlardan önce saygı duruşu yapılacak

Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Altıner: ?Allah, camiamıza bir daha böyle acı yaşatmasın?

 

Balıkesir futbol hakemleri ve gözlemcilerinin kasım ayı semineri yapıldı. Balıkesir Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleşen seminerden önce Atatürk, şehitlerimiz ve 6 Mart günü, Gönen sentetik sahada oynanan amatör maçta geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitiren 17 yaşındaki aday futbol hakemi Halil Berke Aygün için saygı duruşunda bulunuldu.

/resimler/2016-3/10/0026577365413.jpg

 

Daha sonra gözyaşları içinde konuşan Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Altıner, şunları söyledi:

?Her seminerden önce sizlere hakemlik ve gözlemcilik ile ilgili konuşmalar yapıyordum. Bugün, böyle bir konuşma yapamayacağım. Çünkü, geçtiğimiz hafta, Gönen´de oynanan bir maçta, genç bir kardeşimizi kaybettik. Bugüne kadar birçok hakem arkadaşımızı, yaşlandıkları dönemlerde kaybetmiştik. Tabii ki, onlara da çok üzüldük. Ancak bu kardeşimizin çok genç yaşta aramızdan ayrılması bana çok acı geldi. Allah, bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın.?

Bir koltuğa, 17 yaşında yaşama veda eden Halil Berke Aygün´ün fotoğrafları ve bir buketin konulduğu seminerde, daha sonra ses kayıt cihazından kısa süreli Mevlid-i Şerif dinletildi.

Ardından, il eğitimcisi Akın Senger tarafından, kasım ayı eğitim semineri verildi. Seminerde, Süper Lig´den alınan görüntüler eşliğinde, elle oynamalar, itirazlar/çatışmalar, ellerin/kolların kural dışı kullanımı ve beden dili konuları işlendi.

/resimler/2016-3/10/0027569399231.jpg

SAYGI DURUŞU YAPILACAK

Seminerde bir açıklama yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD) Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Özkan, hafta sonunda, Balıkesir ilinde oynanacak tüm amatör karşılaşmalardan önce Halil Berke Aygün için saygı duruşunda bulunulacağını, maçtan önce, hakemlerin ısınmaları için özel olarak hazırlattıkları, üstünde yaşamını yitiren genç hakemin fotoğrafının yer aldığı tişörtlerin giyileceğini, hakemlerin, maçlara kollarına siyah bant takarak çıkacaklarını belirtti. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-3/10/0028311742238.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı