Yasaklardan bıktık, usandık!

Yasaklardan bıktık, usandık!

“Bandırma Emekçi Kadınlar Platformu'ndan açıklama

“Bandırma Emekçi Kadın Platformu” yasaklanan festivaller ve sanatçılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Sivil Toplum Platformu olarak festivaller ile ilgili bir açıklamaya imza atan sivil toplum kuruluşlarına cevabımızdır” notunun ardından yapılan açıklama şöyle:

“Ülke yangın yeriyken sevinçler yaratmak için hayatı renklere boyamaya, şarkılarla, şiirlerle bezemeye neden yasak koymaya çalışıyorsunuz?

Müzik yasak, yürümek yasak, konuşmak yasak, toplanmak yasak, sarılmak yasak…

Ülkemizde satışı yasak olmayan, devletin tekeli ile üretilip satılan ve vergisini tıkır tıkır ödeyerek aldığımız alkol yasak!

Bizler, içmesini bildiği kadar medeniyeti de bilen insanlarız. İçene değil, içmeyene bakın! Ayran da bizim, şalgam da…Rakı da bizim, kebap da festivaller de bizim, konserler de…

‘Yapılan etkinliklerde kız-erkek bölümlerinin ayrılmasını’ talep eden karanlık, örümcek kaplı zihniyetine ihtiyacımız yok. Kimin, nasıl eğleneceğinin üzerinde kurulmak istenen tahakküm hevesinizi kursağınızda bırakacağız. Özgürlüklerimizden ödün vermeyeceğiz! Karanlık zihniyetiniz karşısında özgürlüklerimiz için mücadeleden bir adım bile geri atmayacağız.

Aklıyla ve vicdanıyla hareket eden gençlerin yasakçı zihniyete biat etmeyeceğini biliyoruz.

Biz, sizin ne sevip sevmeyeceğinizi, neyi yasaklayıp, neye izin vereceğinizi düşünmekten, buna göre gardımızı almaya çalışmaktan çok sıkıldık, uğraştırmayın bizi.”

PLATFORMDA KİMLER VAR?

“Bandırma Emekçi Kadın Platformu”nda şu kuruluşlar ve sendikalar bulunuyor:

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, TÜKODER, Genel Sağlık Sendikası, Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türkiye İşçi Partisi, Emekliler Sendikası, Panderma Kültür Sanat, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES), Sol Parti (EMEP), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş), Kız Çocuklarını Koruma Derneği (KIZÇODER), Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, DİSK, HDP, Yeşil Sol Parti, Alevi Kültür Dernekleri, Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası (GIDA-İŞ)



OSMAN VATANDAŞ
12.07.2023 13:33:10
Türkiye geri gitmeyecek. Gericiler irana gitsin.

OSMAN VATANDAŞ
12.07.2023 13:33:11
Türkiye geri gitmeyecek. Gericiler irana gitsin.

Anahtar Kelimeler: Yasaklardan bıktık usandık!
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı