Yargılanmakta olan Hüseyin Sarı ve 4 kişi hakkında karar verildi

Yargılanmakta olan Hüseyin Sarı ve  4 kişi hakkında karar verildi

Bandırma Ağır ceza mahkemesinde sonuçlanan 2.Ayrı dosya dan hapis kararı çıktı




Bandırma Ağır ceza mahkemesinde sonuçlanan 2.Ayrı dosya dan hapis kararı çıktı.

Erdek Belediye Eski Başkanı Hüseyin Sarı ve beraberindeki bazı Belediye görevlileri hakkında süren ceza davası dün sonuçlandı.

Bandırma ağır Ceza mahkemesinde iki ayrı dosya üzerinde alınan ceza kararında 221/146 sayılı görevi ihmal davasında Belediye Eski Başkanı Hüseyin Sarı, Meclis üyeleri Burhan Karışık , Belediye mali işler görevlileri Erdal Budak ve Gülay Tangur hakkında TCK 37/1 ve 235-2  ve 235-1 hükmüne göre her birine 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

Ayni zamanda görülen 211/224 sayılı dosya hükmüne göre ise yine başta Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri Burhan Karışık, Sedat Ülgay, Belediye hesap işleri görevlileri Erdal Budak ve Gülay Tangur hakkında TCK 37/1 ve 235 43/1 ve 62 madde uyarınca her birisine 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi.

Kararın açıklanması ardından haber Erdek'e bomba gibi düştü. Kısa zamanda kente yayılan haber sonrası telefon trafiği yoğunlaştı ve iki ayrı dosyadan değişik sürelerde ceza alan isimlere geçmiş olsun temennilerinde bulunulmaya başlandı.

Bandırma Manşet olarak iki dosya üzerinde yoğunlaşan ceza kararları üzerine görüşlerine başvurduğumuz davanın hukuk müşaviri Erkut Gürsoy yaptığı açıklamada suç unsuru görülen ceza davası içeriğinin bireyler tarafından tek taraflı gerçekleşmesinin mümkün olmadığı oysa aynı dava içinde yargılanan taraflardan Petrol Ofisinin beraat ettiğini bu nedenle söz konusu görevi ihmal gerekçesinin oluşamayacağını vurgulayarak dava ile ilgili itirazlarını Yargıtay'a göndereceklerini söyledi.

Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı, Meclis üyeleri Burhan Karışık, Sedat Ülgay, Belediye görevlileri Erdal Budak ve Gülay Tangur hakkında Bandırma ağır ceza mahkemesinde sürmekte olan 2. ayrı görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma ceza davası, Sarı ve beraberindekilerin görevleri süresi içersinde Erdek garajı içinde yeni Akaryakıt istanyonu kurulmasına ilişkin ilhale ve yine Erdek Otoğarında bulunan bir iş yerinin kiraya verilmesi husunsunda idi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli