Yapakçı’dan çağrı

Yapakçı’dan çağrı

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı: “Kapıdağ’ın kurtuluşu için ‘Milli Park’ ilan edilmesi gerekir”

Erdek Belediye Başkan Vekili Mühendis Hasan Yapakçı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında, BASKİ ile ilgili Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nda alınan kararlar hakkında bilgi veren Yapakçı, Erdek otogarının son durumu ile ilgili şunları söyledi:

“2014 yılında, Erdek Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında paylaşılan mülklerin devir tesliminde Erdek otogarının bulunduğu bölge sehven Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş. Kaldı ki, bu otogarın bulunduğu bölge, Erdek Belediyesi imar planında otogar değil, yeni yapılacak belediyenin idari binası ve bazı birimleri olarak geçiyor. Yeni otogar binası için ise imar planında, Kastri’de bir yer ayrılmıştı. Şimdi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, mevcut otogarı kamyon ve tırlar da dahil olmak üzere araçlar için otogar durumuna dönüştürdü ki, bu hatadır. Zaten bizim olan bu mevcut otogar yerinin belediyemize devri için girişimlerde bulunuyoruz.”

KAPIDAĞ, “MİLLİ PARK” OLMALI

Kapıdağ’ın, son aylarda rüzgar enerjisi patronları tarafından işgale uğradığına dikkati çeken Yapakçı, şu değerlendirmede bulundu:

“Kapıdağ’ın, İlhan Mahallesi’nin güneyindeki bölgesinde halen 14 rüzgar enerji gülü var. Şimdi 3 tane daha yaparak bunu 17’ye çıkarmak istiyorlar. Aslında, bu çeşit yatırımlar için 20 hektardan sonra ÇED raporu gerekli. Ama enerji patronları, bu yasağı da aşmak için çeşitli oyunlara başvuruyorlar. Makilik alanlar kesildi, ardından kayınlar yok edildi. 70 metrelik yollar yaptılar. İlhan Mahallesi tehlike altında. Çünkü kesilen ağaçlar nedeniyle bu bölgeden gelebilecek sel suları, İlhan’da büyük tahribata yol açabilir. Şimdiden uyarıyorum. Makilik alanda bile kesim yapmak doğru değildir. Çünkü bu alanlarda da canlı yaşamı vardır. Canlı olmazsa enerjinin ne değeri var. Kapıdağ’ın korunması için mutlaka milli park ve doğal sit alanı ilan edilmesi gerekir. Aynı zamanda unutulmasın ki, Kapıdağ’da geyik ve karacalar da yaşamaktadır. Bu konuda, CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, enerji konularıyla ilgili başdanışmanı Ahmet Akın da çalışmalar yapıyor.”

Yapakçı, Kapıdağ’ın, endemik bitkiler açısından da çok zengin olduğunu belirtti.

ÇÖP TOPLAMA

Kısıtlı olanaklar, personel ve araçlarla, çok geniş bir alandan çöp toplamaya çalıştıklarını, bu arada da haşere mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Yapakçı, şöyle konuştu:

“Sadece 8 çöp kamyonumuz var. 12 kamyon ve 12 şoförle çalışsak, biraz daha rahatlarız. Bu arada Bandırma Belediyesi, bizim sınırlarımız içinde bulunan Tatlısu Mahallemizden salı ve cuma günleri bizim adımıza çöp topluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Yapakçı, Erdek’e hiçbir parti ayırımı gözetmeksizin eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yapakçı’ çağrı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false