Yapakçı; "Daha büyük tehlike yaşanabilir"

Yapakçı;

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı: "Önlem alınmazsa eski Erdek-Bandırma karayolunda bir facia yaşanabilir"

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, önceki gün Erdek-Bandırma eski karayolunun askeri kamplar bölgesinde sel nedeniyle yolun kapanmasını değerlendirdi.

Makine mühendisi olan Yapakçı, küresel ısınmanın tüm dünyayı olumsuz etkilediğine, buna paralel şekilde orman yangınları ve su baskınları gibi afetlerin yaşandığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Eski yıllarda daErdek-Bandırma karayolununun askeri kamplardan Düzler Mahallesi çatrağına kadar olan bölümünde de mevzi su baskınları oluyor ve DSİ'nin müdahalesiyle az hasarlı, bir-iki saatlik yol kapanmalarıyla çözülüyordu. Ancak bu kez öyle olmadı ve yol, tamamen kapandı. Çünkü bildiğiniz gibi, yeni Erdek-Bandırma karayolunu, birkaç ay önce yükseltilmişti. Bu sırada bölgedeki sular tek drenajda toplandı ve bu drenajın yol altından denizle bağlantısı yapılmadı. İşte bu nedenle yukarıdan gelen bu sular kontrolsüz bir şekilde eski yola inerek kapanmasına yol açtı. Su ve elektrik, en kısa yoldan hedefe ulaşır ve eğer kontrol edilmezse büyük facialara neden olabilir. Bu yüzden hemen, acilen, karayolu müteahhidinin yeni Erdek-Bandırma karayolunun yükseltilme çalışmaları sırasında yaptığı bu drenaj, su yolunun hemen denizle bağlantısı gerçekleştirilmelidir. Yoksa bu bölgede çok daha büyük sıkıntılarla karşılaşabiliriz."

Yapakçı, konuyla yakından ilgilenip gerekli önlemlerin alınması için girişimlerde bulunmak üzere belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat verdiğini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli