Yapakçı, ?Bandırma il olmalı?

Yapakçı, ?Bandırma il olmalı?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ?Haydaa!? diye tepki gösterdi

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, ?Bandırma´nın artık hak ettiği il olma unvanına mutlaka kavuşması gerekir? dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde düzenlenen ?II. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu?nda gerçekleşen ?Bandırma ve çevresinde yerel yönetimler? konulu panelde konuşan Yapakçı, ?İl olmayı çoktan hak eden Bandırma, bunu kıl payı kaçırdı. Bandırma, artık il olabilmek içim tüm dinamiklerini harekete geçirmeli? deyince, panelde yanında oturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ?Haydaa!? diye tepkisini gösterdi.

/resimler/2019-9/19/0111312683604.jpg

Panelde Erdek´in sorunlarıyla ilgili bilgi de veren Yapakçı, şunları söyledi:

?Şirinçavuş-Musakça arasında kurulmak istenen kimyasal sanayi ağırlıklı tesislere karşıyız. Çünkü bunların Erdek Körfezi´ne zarar vereceğini düşünüyoruz. BAGFAŞ, Edincik yöresindeki üzümcülüğü öldürdü. Borç yükü altındaki bir belediye olarak 300 kilometre karelik Kapıdağ ve 30 kilometre karelik Paşalimanı´na da hizmet vermek kolay değil. Kış nüfusumuz 35 bin ama yazın bu nüfusumuz 400 binleri buluyor. Devletin, bu gerçeği göz önüne alarak Erdek gibi ilçelere milli gelirden, ortalama nüfusa göre pay vermelidir. Zeytinliada ve Kyzikos gibi çok önemli iki arkeolojik değere sahibiz. Kyzikos, eğer Efes´ten önce keşfedilseydi, bugün dünya arkeoloji tarihindeki yeri çok daha önemli olabilirdi.? ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Yapakçı olmalı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli