Yangıncı, Mobeseye takıldı

Yangıncı, Mobeseye takıldı

Erdek`in sembol tepesi Seyitgazi`de çıkan yangın Orman İşletme ekiplerinin özverili çabası ile söndürüldü.

Erdek`in sembol tepesi Seyitgazi`de çıkan orman yangını yürekleri ağza getirdi.

Bugün saat 19.oo sularında Seyitgazi tepesi, Deniz üssü tel örgü boyunda zirveye çıkan yol kenarında meydana gelen Orman yangınını ilk gören, Oduncu yolu orman gözetleme kulesi oldu.

İlk dumanla birlikte işletme ile yapılan telsiz bağlantısı sonucu üzerinde 350 lt su, 50 lt köpük deposu bulunan mini döndürücü yangın yeri olarak ihbar edilen Seyitgazi tepesine ulaştı ve olası bir yangın afetini başlamadan söndürdü.

Sadece 2 personeli olan mini söndürücünün seri performansını an ve an izleyen Bandırma Manşet ekibi, sözde küçük, ancak  maharetti büyük Orman İşletme aracı ve personelin çabasını yakından takip etti.

Oduncu yolu ihbar`lı Seyitgazi tepesi yangını kısa zamanda çevredende fark edildi. Birbiri ardına 110 yangın hattına yapılan ihbarlar Erdek İtfaiyesinin santralini kilitlerken yangına 2. müdahale yine Orman İşletme Oduncu yolu söndürme ekibi tarafından yapıldı.

Büyük bir şans eseri rüzgar kesildi ve rüzgarla teması kesilen alevler, Seyitgazi çamlıklarını yutmadan söndürüldü.

Seyitgazi yangını tamamen söndürüldüğünde yaklaşık 200 m2` alanın yandığı görüldü. 

Bölgedeki çam ve zeytin ağaçlarına fazla sirayet etmeyen alevler bir kez daha erken müdahalenin sonuca etkisini gösterdi.

Erdek`in sembol Seyitgazi tepesinde baş gösteren yangın Emniyet ve deniz üssü ekiplerininde bölgede konuşlanmasına neden oldu.

Erdek Deniz Üssü Garnizon komutanı Dr. Kd.Dnz. Albay İskender Tunaboylu söndürme çalışmalarını bizzat takip etti.

Emniyet birimleri yangına ilişkin rapor düzenlerken, yangın mahalinin önünde bulunan mobese kameresı kayıtlarının incelenerek neticeye gidileceği belirtildi.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı