Yabancı tatilci için olumlu gelişme

Yabancı tatilci için olumlu gelişme

Bulgaristan, Rusya ve Polonyalı turizm acentelerinden Erdek’te tatil rezervasyonu

Erdek’in dış turizme açılması için girişimler başlatılıyor. Bu amaçla Bulgaristan, Rusya ve Polonyalı acente sahipleri Erdek’e gelerek, Erdek Ticaret Odası Meclis Başkanı Haluk Can Turan ile Odanın 5. Meslek Komitesi üyeleri ile Helin Otel’de, Mustafa-Hilal Erdoğan’ın ev sahipliğinde bir araya geldiler. Toplantıya Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz de katıldı.

Bulgaristan Muhaciri olup, Bulgarca, Rusya ve Polonya’nın resmi dili olan Lehçe’yi de bilen Bandırmalı Hatice Atalay’ın girişimleri sonucunda, Mayıs-Eylül ayları arasında, Erdek’e Bulgaristan, Rusya ve Polonya’dan, her hafta turlar düzenlenmesi hedefleniyor. Bu turlarla gelecek yabancı turistlerin, “Çuğra” bölgesindeki Helin Otel’de konaklamaları planlanıyor.

Yapılan toplantıda, Helin Otel’in, tesisini yabancı turistlerin kalmasına uygun şekilde restore etmesinin ardından bu fotoğraflar, Bulgaristan, Rusya ve Polonyalı acentelere gönderilecek. Restorasyon uygun bulunursa sözleşmeler imzalanıp, başta Helin Otel olmak üzere Erdek, yabancı turistlere de kucak açacak. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yabancı tatilci olumlu gelişme
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı