Yabancı öğrenci sayısı bini aştı

Yabancı öğrenci sayısı bini aştı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir: ?YÖK´e Arkeoloji Fakültesi açma talebimizi yineleyeceğiz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, içinde bulunduğumuz 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okuyan yabancı öğrenci sayısı bini aştı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şu bilgiyi verdi:

?Afrika, Kafkasya, Malezya, Endonezya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 54 ülkeden, binin üzerinde yabancı öğrencimiz var. Önümüzdeki 15 gün içinde de yabancı öğrenci kaydı yapma hakkımız var. Şu anda üniversitemize bağlı çeşitli fakülte ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerimizin sayısının hedeflediğimiz bin 100´e ulaşacağını tahmin ediyoruz. Yabancı öğrencilerimiz, okulumuza sınavdan aldıkları puanlara göre sıralanarak girebiliyor.?

/resimler/2019-10/1/2023294777979.jpg

    ARKEOLOJİ FAKÜLTESİNİ İSTİYORUZ

Üniversitelerine Arkeoloji Fakültesi kurulması ve Ziraat Fakültelerine bölüm açılmasını istediklerine dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:

?Daha önce Yüksek Öğrenim Kurulu´na(YÖK) başvurarak, üniversitemize Arkeoloji Fakültesi kurulmasını istemiştik. Ancak YÖK, ülkemizdeki arkeoloji fakültelerindeki doluluk oranının yüzde 36´larda bulunması nedeniyle bize olumlu yanıt vermemişti. Buna paralel şekilde, ülkemizdeki bazı arkeoloji fakülteleri ve bölümlerinin kapatılmasının ardından bu okullarda doluluk oranı yüzde 80´lere ulaştı. Önümüzdeki günlerde, üniversitemize Arkeoloji Fakültesi açılması için YÖK´e bir kez daha başvuracağız. YÖK üyeleriyle yüz yüze görüşerek, Bandırma ve yöresinin tarihi ve arkeolojik yapıtlar açısından zengin olmasına paralel şekilde önemini anlatacağız ve bu fakültenin, Bandırma´ya kazandırılmasının yerinde olacağını ileteceğiz. Umarım olumlu bir sonuç alırız. Ayrıca Bandırma, tarım ürünleri açısından da çok zengin bir ilçe konumunda. Bünyemizde bulunan Ziraat Fakültemize de ?Bitki Koruma´ bölümünü açmak istiyoruz.? ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli