Vatandaşa terör estiren taksici

Vatandaşa terör estiren taksici

Ticari araç sürücüleri için psikoteknik denetimden geçmesi zorunlu olmalı

Vatandaşlar, Bandırma’da, Dere Mahallesi, General Halit Caddesi’nde hizmet veren “Liman Taksi”de çalışan 10 T 2028 plakalı aracın şoföründen adeta yaka silkiyor.

Hüseyin isimli şoför, o bölgede evleri bulunan vatandaşların, araçlarıyla evlerinin önünde birkaç dakika kalıp, erzak indirmelerine bile izin vermeyerek büyük tepki gösteriyor, hatta dövmek için üzerlerine yürüyor. 

Emekli öğretmen Engin Balıkçı da son olarak Hüseyin isimli bu şoförün tepkileriyle ve tehditleriyle karşılaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Önceki akşam, saat 20.30 sıralarıydı. 75 yaşında olup, rahatsız bulunan ağabeyim ve ameliyatlı yengemi arabamla bu taksi durağının önündeki evine getirdim. Onların malzemelerini birkaç dakika içinde eve çıkarmak için yedi taksilik durağın en sonuna arabamı bırakmak istediğimde isminin Hüseyin olduğunu öğrendiğim bu şoförün büyük tepkisiyle karşılaştık. Bize bağırarak, ‘Birazdan buradaki 7 taksi de dolacak. Buraya biz para veriyoruz. Arabanı oraya koyamazsın’ dedi. Kendisine çok kısa süre kalacağımızı söylememe rağmen şiddetli tepkisini sürdürünce biz de kendisi hakkında polise başvuracağımızı belirttik. Bunun üzerine iyice çileden çıkan şoför, 75 yaşındaki ağabeyim, eşi ve benimle birlikte eşimin üzerine yürüyerek, ‘Çağırın polisi’ diye meydan okudu. Bu şoför hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

OSMAN ÇAPAR’DAN AÇIKLAMA

Olay Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar’a da iletildi.

Çapar, böyle bir olayın taksici esnafına yakışmadığını belirterek, durumla yakından ilgileneceğini açıkladı.

“1 Ocak 2023 Pazar gününden sonra e-devletten psikoteknik raporu görünmeyen ticari araç şoförleri için  1.181 TL. cezai işlem uygulanacaktır.” yönetmeliği yürürlüğe girmesine rağmen konu hakkında gerekli inceleme başlatılmamış olması, psikolojik sorunu olan ticari araç sürücüleri müşterileri ve vatandaş ile yersiz, sınırsız, fütursuzca tartışmaya girip istenmeyen olaylara sebebiyet verebiliyorlar.



Ozcan
27.11.2023 10:49:36
İnsanların hiç birbırıne saygısı kalmadı nerde eski Bandırma eyy gıdı eyy

OSMAN VATANDAŞ
27.11.2023 17:31:02
Bandırmada saygısız ukala magandavari taksiciler çoğaldı sonu iyi değil bir gün birine çarpar az kaldı.

Emirhan bilgen
28.11.2023 07:33:04
Taksi durakları otopark değildir. Belediye otobüs durağına bıraksalar anında ceza işlem uygulanır. Park yeri bulabiliyorsunuz oraya park edecek yoksa taksi durağına park yapmamalı. Ticari taksi şoförlerinin hakkında böyle ithamlar hiç hoş karşılanmaz.

Anahtar Kelimeler: Vatandaşa terör estiren taksici
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı