Vatandaş sofrasında oruç açtı

Vatandaş sofrasında oruç açtı

Önce fırında pide sattı sonra iftarını vatandaş evinde açtı.

İBB´nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi´nde vatandaşlarla buluştuktan sonra Gürpınar´a geçti. Caddedeki bir fırına uğrayan İmamoğlu, tezgahın arkasına geçerek sıra bekleyen vatandaşlara sıcak pide sattı. İmamoğlu, sıra bekleyen bir vatandaşın, ´´Her şey güzel olacak mı Başkanım´´ sorusuna, gülerek, ´´Şüphen mi var´´ yanıtını verdi. Daha sonra Fevziye-Bayram Kılıçalp´in Gürpınar´daki evine geçen İmamoğlu, iftarını yer sofrasında açtı. 

/resimler/2019-5/24/0027355524738.jpg

GÜRPINAR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde Beylikdüzü Yaşam Vadisi´nde vatandaşlarla buluştu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra Gürpınar´a doğru yola çıkan İmamoğlu, cadde üzerindeki bir fırının önünde aracını durdurdu. Fırından sıcak pide alan İmamoğlu, tezgahın arkasına geçerek sıra bekleyen vatandaşlara sıcak pide sattı. İmamoğlu, sıra bekleyen bir vatandaşın, ´´Her şey güzel olacak mı Başkanım´´ sorusuna, gülerek, ´´Şüphen mi var´´ yanıtını verdi. Fırında tezgahtarlık yaptıktan sonra, Fevziye-Bayram Kılıçalp´in Gürpınar Dereağzı Mahallesi´ndeki evine konuk olan İmamoğlu, evin çocukları Tuğba (14), Elif (9), Fatih (8) ve yakın akrabalarla da tanıştı. İmamoğlu, tüm aile fertleriyle toplu anı fotoğrafı çektirdi. 

/resimler/2019-5/24/0028080525590.jpg

İFTAR SAHİBİ: SİZE HAKSIZLIK YAPILDI BU SEÇİMDE
İMAMOĞLU: BİRİNİN MALINI MI ALDIK ELİNDEN

İmamoğlu, ´´Size haksızlık yapıldı bu seçimde´´ diyen ev sakinlerine, ´´Birinin malını mı aldık elinden. Gereksiz işler. Boşuna zaman kaybı. İşsizlik, döviz? Bir sürü sorun var. Git, onlarla uğraş. Dünya birine kalmış mı? Her şeyde bir hayır vardır da derler; o ayrı´´ yanıtını verdi. Kılıçalp Ailesi´nin komşuları da İmamoğlu ile tanışmak ve fotoğraf çektirmek için eve geldi. İmamoğlu, oruç tutmanın kendisini yorup yormadığıyla ilgili soruyu ise, ´´Yoruluyorum ama bana iyi geliyor oruç. 10 kilo verdiğim Ramazan ayı var. Bazıları kilo alır, ben kilo veriyorum Ramazan´da. Sahurda ve iftarda ekmek yemeyip, sağa sola koşturunca da kilo veriyorsun´´ şeklinde yanıtladı. İftar için kurulan yer sofrasına oturan İmamoğlu, ´´Lise sona kadar dedem eve masa koydurmadı. Ya dede etme tutma dedik ama o yıllarca direndi. En son lise sondayken masa girdi eve´´ dedi. İftarını Kılıçalp Ailesi ile birlikte dua eşliğinde açan İmamoğlu, evden çıkışında mahallenin çocuklarıyla toplu fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, mahalle sakinlerinin alkışları eşliğinde mahalleden ayrıldı.

/resimler/2019-5/24/0028279901249.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false