Valilik'ten “Ramazan Bayramı Tedbirleri”

Valilik

Balıkesir Valiliği Tarafından Bayram Tatili Süresince Uygulanacak Tedbirler Açıklandı

Balıkesir Valiliği Tarafından Bayram Tatili Süresince Uygulanacak Tedbirler Açıklandı Vatandaşların 29 Nisan 2022 Cuma akşamı başlayacak olan Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmesini sağlamak, tatil süresince kamu hizmetlerinde bir aksama yaşanmaması için Balıkesir Valiliği tarafından ilgili kurumlara bir genelge gönderildi.

25.04.2022 tarihli “Ramazan Bayramı Tedbirleri” konulu genelgede kolluk birimleri, belediyeler, kamu kurumları ve kaymakamlıkların gerekli önlemleri alarak bayram tatili süresinde İl genelinde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için dikkatli olunması ve özenli davranılması isteniyor.

Valilik genelgesinde ilgili kurumlar tarafından alınması gereken önlemler şu şekilde belirtiliyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı: 1- Ramazan Bayramı tatili ile birlikte karayollarımızdaki “turizm ve tarımsal” amaçlı seyahatlerin ve uzun mesafelere bağlı olarak “seyahat sürelerinin artacağı” göz önünde bulundurularak trafik güvenliğinde oluşabilecek olumsuz etkileri en aza indirmek ve trafik kazalarıyla en seri şekilde mücadele edebilmek için başta hız ihlalleri olmak üzere, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik bütün hususları da içerecek şekilde,

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bayram tatilini kapsayacak şekilde bayram öncesi ve sonrası için tedbir planları hazırlanacak ve birer örneği Valiliğime sunulacaktır.

2- Bayram Tatili süresince uygulanacak trafik tedbirleri, İl Yazı İşleri Müdürlüğünün 22.04.2022 tarihli ve 35239 sayılı yazısı ekinde gönderilen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 21.04.2022 tarihli ve 29057 sayılı “2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu Genelgesine uygun olarak planlanacak ve titizlikle hayata geçirilecektir.

3- Polis ve Jandarma trafik personeline trafiğin düzenlenmesi ve denetimi dışında görev verilmeyecek, büro hizmetlerinde görevli personel denetim ekiplerine takviye edilecek, trafik hizmetleri dışında nöbet/ vekalet/ ikiz görevlendirme yapılmayacaktır.

4- Trafik birimlerine ait hizmet binalarının çevre koruma nöbetleri, bayram süresince takviye edilen genel hizmet personeli tarafından tutulacak, tüm trafik personeli fiilen denetim hizmetlerinde görevlendirilecektir.

5- Bayram tatili süresince trafik birimleri, genel hizmet/asayiş birimlerinden en çok sayıda personel ile takviye edilecek, ayrıca gerek görülmesi halinde diğer birimlerin resmi araçlarından da yararlanılacaktır.

6- Şehirlerarası karayolları üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlükleri/Amirlikleri ekipleri, ilçe girişçıkışları ile trafiğin yoğun olacağı kavşaklarda düzenleme ve denetleme görevlerini görünür şekilde ve kazaların olmasını önlemek amacına yönelik olarak icra edeceklerdir. Trafik ekip ve personel sayısının yeterli olmaması halinde, diğer birimlerden karma ekipler oluşturulacaktır. Bu nedenle trafik tedbirleri talimatı İlçe Emniyet Müdürlükleri/Amirlikleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına gönderilecektir.

7- Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde karayolu üzerinde tarımsal zirai araçları, traktörler ve benzerlerinin uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek, kısıtlama ve yasaklara uymaları ile traktör römorklarına arkadan çarpma, traktörlerin tarladan karayoluna katılımı sırasında meydana gelen yandan çarpma şeklindeki kazalar, römorkların uygunsuz ve görüşü engelleyecek şekilde yüklenmesi ve bu araçların fenni muayene ve sigortalarının yaptırılması konusunda denetimlerin yanı sıra Ziraat Odaları ve diğer platformlarda bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.

8- Yaz mevsimine doğru motorlu bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının daha fazla karayolu üzerinde bulunacağı, turizm ve sahil kesimlerine seyahatlerinin artacağı dikkate alınarak, üzerinde koruma başlığı ve gözlüğü, diğer araçlarda ise emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri kullanımı ile ilgili denetimlere önem verilecektir. Emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarında hayat kurtarmadaki önemine ilişkin inanç ve farkındalığı artırmak amacıyla eğitim ve denetim faaliyetleri bir arada yürütülecektir.

9- Trafiğin yoğunluk kazanacağı Körfez Bölgesi çevresinde ve turizm hareketliliği olan bütün ilçelerimizde genel güvenlik ve trafik yönünden alınan tedbirler arttırılacaktır. Bayram tatili süresince, bütün yerleşim yerlerinde asayiş ve güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılacak, bu yerlerde trafik kuralları hassasiyetle uygulanacak, kurallara aykırı parklanma ve duraklama yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

10- Resmi tatil öncesi/esnasında insan ve araç yoğunluğunun yaşanabileceği hava alanları, tren ve otobüs garları, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çocuk oyun alanları, eğlence mekanları, içkili ve içkisiz umuma açık yerler vb. Jandarma ve Emniyet birimlerince etkili şekilde denetlenecek, ayrıca bu yerlerde trafik güvenliğinin arttırılmasına ilişkin tedbirlere ilave olarak her türlü güvenlik tedbirlerinin planlanması/alınması ve istihbari/önleyici faaliyetlere ağırlık verilecek, daha önce asayiş olayı yaşanmış olan işyerlerine yönelik özel önlemler alınacaktır.

11- İlçelerdeki bisikletli martı ekipleri ve motosiklet ekiplerinin gerekli hazırlık ve takviyeleri yapılarak faaliyete geçirilecektir.

12- Yaya devriye uygulamalarına ağırlık verilip, İlçe merkezleri, tatil beldeleri, turizm hareketliliği yaşanan yerleşim yerleri ve buralara ulaşan güzergahlarda yaya ve motorize ekipler sürekli görünür durumda olacaktır.

13- Anayol güzergâhlarında bulunan yol kenarındaki satıcıların trafik açısından tehlike oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermeleri ve çevre düzeni, temizliği ile görüntü kirliliği oluşturmamaları konusunda uyarılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri: Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri buna göre düzenlenecek, güzergâhlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacaktır. Bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlık, otobüs terminalinin temizliği ile yangın olaylarına karşı itfaiye teşkilatında gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Bayram tatili süresince alışveriş ve eğlence yerleri ile çocuk oyun alanlarının da yoğun olarak kullanılacağı dikkate alınarak, bu alanların bakımının ve temizliğinin öncelikle yapılması ve bayram boyunca takip edilmesi, bu alanlarda çocukların güvenliğini tehdit edebilecek unsurların ortadan kaldırılması sağlanacaktır.

İl Sağlık Müdürlüğü: Bayram tatili süresince halkımızın sağlık hizmetleri kesintisiz olarak sürdürülecektir. Olabilecek trafik kazaları ile istenmeyen acil olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli bütün sağlık önlemleri eksiksiz olarak alınacaktır.

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü: Bayram öncesi dönemi kapsayacak şekilde gıda üretim, satış ve tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilecek, ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde özellikle bayramda tüketilecek gıdaların denetimi gerçekleştirilecektir.

Ticaret İl Müdürlüğü: Bayram öncesi dönemde piyasa fiyat denetimi ve ürün etiket denetimi konuları titizlikle yerine getirilecektir.

Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı: Şehitliklerin temizlik, bakım ve düzeni gözden geçirilerek ziyarete hazır hale getirilecektir.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü: Bayram tatili süresince yaşanacak araç trafiği dikkate alınarak sorumluluk alanında bulunan karayollarında gerekli bakım, onarım ve işaretleme çalışmaları tatil öncesinde titizlikle yerine getirilecektir.

UEDAŞ İşletme Müdürlüğü: Oluşabilecek elektrik arızalarına karşı tedbirler planlanacak ve gerekli hazırlıklar yapılacaktır.

İl Telekom Müdürlüğü: Haberleşme ve internet hizmetlerinde oluşabilecek arızalara karşı gerekli tedbirler planlanacak ve hazırlıklar yapılacaktır.

Kaymakamlıklar : Yukarıda belirtilen tedbirler ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından bütün sorumluluk alanlarını kapsayacak şekilde alınmakla birlikte, Kaymakamlıklar tarafından da gerekli planlama yapılarak ilçelerde tedbirler alınacaktır.

Alınan tedbirlerle ilgili bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, bayram tatili ile birlikte Balıkesir genelinde yoğunluk beklendiğini, özellikle Körfez Bölgesinde turizm hareketliliğinin yüksek seviyede olacağını ifade etti.

Yaşanacak trafik yoğunluğuna dikkat çeken Vali Şıldak, tatil süresince asayiş ve trafik tedbirleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı bütün alanlarda gerekli hazırlıkların yapıldığı ve tedbirlerin alındığını ifade etti.

Trafik tedbirlerine ve denetimlerine büyük ağırlık vereceklerini söyleyen Şıldak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması, özellikle emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı ve aşırı hız konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ülkemiz genelinde ve Balıkesir’de sağlık ve huzur ortamı içerisinde güzel bir bayram yaşanması temennisinde bulunan Vali Şıldak bayramda görevleri başında bulunacak bütün personele iyi çalışmalar diledi ve tüm vatandaşların bayramını kutladı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı