Vali'den güne dair mesaj

Vali

Vali Hasan Şıldak, "4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde, doğaya verdiğimiz tahribat ile birçok hayvan neslinin tükenmek üzere olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz."

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak "4 Ekim Dünya Sokak hayvanları Günü" dolayısı ile yazlı bir mesaj yayımladı.

"Yaşadığımız dünyayı paylaştığımız sessiz dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyacı ile nesillerinin korunması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde, doğaya verdiğimiz tahribat ile birçok hayvan neslinin tükenmek üzere olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz.

Bu günün amacı, yaşadığımız dünyada insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile, can dostlarımızın yaşam ve barınma hakları güvence altına alınmıştır.

İlimizde sokak hayvanlarının korunması, beslenmesi ve bu konudaki duyarlılığın, farkındalığın arttırılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Valiliğimiz bünyesinde İl genelinde sokak hayvanlarının korunması amacıyla, “Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubu” 2021 yılı itibariyle çalışmalarına başlamış olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz, İl Tarım Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ile bazı ilçe belediyelerimizin sürdürmüş oldukları çalışmaları desteklenmektedir.

Ayrıca Emniyet ve Jandarma birimlerimizde HAYDİ (Hayvan, Çevre ve Doğa Koruma Timi) birimleri oluşturulmuştur.

Valiliğimizce sokak hayvanlarının beslenme ve rehabilitasyonu gibi konuların hayvan hakları çerçevesinde değerlendirilerek toplumun tüm kesimlerinin katkısını alacak çalışmalara yardımsever halkımızın da desteği ile devam edilmektedir.

Hayvanların doğal yaşam alanlarının korunduğu, tüm canlılarla uyum içinde yaşadığımız bir dünya hayaliyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutluyorum." Hasan ŞILDAK Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: ' mesaj
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı