Vali`den Gönen ziyareti

Vali`den Gönen ziyareti

Vali Ahmet Turhan, Gönen`e yaptığı ziyarette, kamu yatırımlarını gezdi.

 Vali Ahmet Turhan bir dizi inceleme ve ziyaretler için bir günlük programla Gönen’e geldi.

Beraberindekilerle birlikte Kocapınar Köyü girişinde Erol Tezman tarafından kurulan 200 başlık küçükbaş besi çiftliği oldu. Burada bir süre misafir edilen Vali Ahmet Turhan ve beraberindekilerin ikinci durağı Kocapınar Köyü içinde kurulu bulunan bir diğer koyun besi çiftliği oldu.

Yöre için mevcut donanımı ve kuruluş anlayışı bakımından örnek ve model olan tesisleri inceleyerek yetkililerden ve çalışanlardan detaylı bilgiler alan vali, gezi ve inceleme ekibi edindikleri bilgi ve gördükleri karşısında emeği geçenleri tebrik ederek çalışmalarının ve başarılarının devamını diledi.

Tesislerde incelemelerini tamamlayan Vali Ahmet Turhan daha sonra baştan başa yürüyerek kat ettikleri köy içinde yol boyunca vatandaşlarla kısa süreli sohbet ettiler.

 Kocapınar Köyü İlkokulu ziyaretinde Vali Ahmet Turhan öğrencilerle sıcak ve samimi dakikalar yaşadıktan sonra hediyeler vererek minikleri sevindirdi.

Yürüyerek geldikleri köy meydanında toplanan vatandaşlara veda ettikten sonra Gönen’e hareket eden vali ve beraberindekiler karşılamaya katılamayan diğer kurum amiri, sivil toplum kuruluşları yönetici ve temsilcileri ile iş dünyasının üyeleriyle Gönen Kaplıcaları Yıldız Termal Otel’de buluştu.

Vali Ahmet Turhan onuruna verilen öğle yemeğinde buluşan gezi ve inceleme ekibi ile Gönenliler samimi bir havada geçen yemekteki konuşmalarda geleceğe dönük plan ve projelerle temenniler paylaşıldı.

Yemek sonrası Vali Ahmet Turhan öncülüğündeki inceleme heyeti sırasıyla Gönen de yapımı devam eden Devlet Hastanesi, Adliye Sarayı ve İmam-Hatip Ortaokulu inşaat sahalarında bir dizi ziyarette bulundular. 

Oldukça detaylı gerçekleşen inceleme ziyaretinde aldığı bilgiler sonarsında memnuniyetini yanında bulunanlarla paylaşan Vali Ahmet Turhan daha sonra başkanlık edeceği okul müdürleri koordinasyon toplantısı için yeniden yapılanmasını henüz tamamlamış olan “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi”ndeki programa katıldı.

2 saati bulan toplantıda Gönen’deki eğitimin mevcut durumu masaya yatırıldığı gibi, geleceğe yönelik planlar konuşuldu, değerlendirmelerde bulunuldu, dilek ve temenniler dile getirildi.

Vali Ahmet Turhan’ın  Gönen’deki yüksek tempoda ve oldukça yoğun şekilde gerçekleşen günü birlik programının son durağı yine Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’nin içinde faaliyetine başlayan Ömer Seyfettin Okuma Salonu oldu.

Alışılmış ve klasik görünümde bir kütüphane salonu havasından apayrı olarak modern görünümü, şık dizaynı, raflarındaki güncel ve en yeni eserlerle kullanıcısıyla buluşan Ömer Seyfettin Okuma Salonu’nu oldukça beğenen Vali Ahmet Turhan başarılı ve verimli geçen, Gönen için de kazanç sayılan bir günün sonunda teşekkür ederek akşamın ilerleyen saatlerinde Gönen`den ayrıldı.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false