Vali'den Bayram mesajı

Vali

VALİ İSMAİL USTAOĞLU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI.


23 Nisan, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin temelini ifade eden önemli bir gündür. Büyük Millet Meclisi bugün açılmış, milli irade vücut bularak egemenlik hakkı halkın olmuştur. “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü milli mücadelenin meşruluğunu ortaya koyarken, yeni kurulacak olan devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu belirlemiştir.
Milli birlik ruhuyla bağımsızlığın kazanılması, vatanın işgalden kurtarılması uğrunda Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu, yönetim usulünün halkın kendi kaderini bizzat yönetmesi esasına dayandığı fikrinin hayata geçirildiği bu önemli ve anlamlı gün; aziz milletimizin hürriyet ve egemenliğini ilelebet muhafaza edecek olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.
Bu bayram tüm dünyada bir başka benzeri olmayan millî bayramdır. Milletimizin geleceğinin güvencesi ve aydınlık yarınları olan çocuklarımızın ve milletimizin bu bayramı, birlik ve beraberlik içerisinde sevinç ve coşkuyla kutlamalarını temenni ediyorum.
Türk Milleti'nin iradesinin temsil edildiği Büyük Millet Meclisi'nin 104’üncü açılış yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, yarınların güvencesi olan milli birliğimizin koruyucusu çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.
İsmail USTAOĞLU
Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: ' Bayram mesajı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli