Vali'den 10 Kasım mesajı

Vali

BALIKESİR VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU'NDAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu, asker, devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 85 inci ölüm yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anarken yüreğimizdeki artan özlemini her gün daha fazla hissediyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk üstün iradesi, tükenmez cesareti ve eşsiz sezişi ile girdiği her mücadeleden mutlak galip olarak çıkmıştır. Fazilet ve ciddiyeti ile memleketine yalnız askeri değil, aynı zamanda tam bir siyasi zafer kazandırmıştır.

Türk milletine ilham veren önderliği, dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri deha olarak kudret ve cesareti ve giriştiği yenileşme hareketleri ile modern Türkiye’nin en ileri memleketler arasındaki hak ettiği yeri almasını sağlamıştır.

 Bir milletin büyüklüğünün en temel taşını oluşturan kendine güvenme ve dayanma duygusunu uyandırmıştır. 

Atatürk dehasıyla kazandığı zaferlerle ölümsüzleşmiştir. Eserleriyle Türk Milletinin gönlünde nesiller boyunca sürecek olan derin ve silinmez izler bırakarak, mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olurken, askeri zaferlerden sonra milli devletin kurulması ve toplumun millet haline getirilmesindeki başarıları dünyada hayranlık ve takdirle izlenmiştir. 

Bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938' de vefatı bütün dünya ülkelerinde üzüntü uyandırmış, dünya bu haber karşısında büyük bir yasa boğulmuştur. 

En büyük eseri olan, bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti koruyup kollamak, gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimiz ile ebediyete irtihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 

Ruhu şad olsun. 

İsmail USTAOĞLU 

BALIKESİR VALİSİ



Anahtar Kelimeler: ' Kasım mesajı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı