Vali Arslan başarılı polisleri taltif etti.

Vali Arslan başarılı polisleri taltif etti.

VALİ YILMAZ ARSLAN, 2011 YILINDAKİ BAŞARILI ÇALIŞMALAR İÇİN EMNİYET MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ




Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Emniyet Müdürlüğü'nün aralık ayında yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen başarılı personelleri altın ile ödüllendirdi. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Emniyet Müdür Yardımcıları ve emniyet personeli katıldı.
Mustafa Necatibey Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende performans değerlendirmesi neticesinde il merkezinde 3 ve ilçelerde 6 personele ödülleri verildi.


Törende konuşan Vali Yılmaz Arslan emniyet hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesinin devletin temel görevlerinden birisi olduğunu belirtti. Vali Arslan, Son yıllarda güvenlik güçleri çok önemli bir misyonu yerine getiriyor.  İl genelinde alınan sonuçlardan memnunuz. Bizim bazı avantajlarımız var. Bölgemiz rahat. Bu durum, Emniyet hizmetlerinin sunumunda kolaylık sağlıyor. Yaz sezonunda çok değişken olan nüfus yapımız, büyük kentlerin ulaşım güzergahında olması nedeniyle transit geçişin yoğun olmasıyla artabiliyor. Geniş bir sahil bandına sahip olan ilimiz güvenlik hizmetlerine ilave gayret gösterilmesini gerektiriyor.” diye konuştu.



BAŞARILI BİR 2011 YILI GEÇİRDİK

2011 yılının başarılı geçtiğini söyleyen Vali Arslan, Bu konuda çabanın ve gayretin gösterilmesinde büyük bir özveri olduğunu biliyoruz. Kamu hizmetlerinde hizmet kalitesini yükseltmenin sınırı yok. En iyinin daha iyisi mutlaka var. Bizim rakibimiz yok. Bizim rakibimiz kendimiz. Sunduğumuz hizmetlerle gerçekleştireceğimiz  projelerle Türkiye'nin diğer illerine örnek teşkil etmek zorundayız. Bu yılda projelerimizi geliştirerek yürütmek durumundayız.” dedi.



ARAÇ TEMİNİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPTIK

Araç konusunda ciddi bir sorun olmadığını da belirten Vali Arslan, Eksiklerin büyük bir kısmı tamamlanıyor. Varlık nedenimiz halka kamu hizmetlerini etkin verimli ve tutumlu bir şekilde sunmak. Halkın memnuniyeti burada çok önemli. Bizim hizmet verdiğimiz yerlerde vatandaşla ilişkilerde halkla ilişkilerde rahatsızlıkları minimuma indirmek zorundasınız.” dedi.



YASALARIN VERMEDİĞİ YETKİYİ KULLANMA LÜKSÜMÜZ YOK

Yasaların vermediği yetkiyi kullanmak gibi bir lüksümüz yok diye konuşan Vali Yılmaz Arslan,  Burası hukuk devleti. Yasalar ve mevzuat nasılsa onu uygulamamız gerekiyor. Personellerinizi de bu konuda ikaz etmelisiniz. Bir insanın gönlünü bile almak çok önemli. Vatandaşla ilişkiler konusunda bir sıkıntımız yok. Daha da iyiyi istememiz lazım. Devlet bu üniformanın karşılığını bekliyor, bizde bekliyoruz” diye konuştu.



BEŞERİ İLİŞKİLERİMİZİ İYİ AYARLAMALIYIZ

Toplumun samimi algılayabileceği ilişki içine girilmemesi konusuna da değinen Vali Arslan, Beşeri ilişkilerin gerektirdiği yakınlık dışında bunun ötesine geçmemek gerekir. Çok uzun süre aynı ilde çalışıyor olmak bir handikaptır. Polis memurları ve amirlerinin  makul sürede görev yapmalarının zararlı olduğunu düşünüyoruz. Bunlarında sıkıntılarını zaman zaman yaşıyoruz.” dedi.



İLÇELERİMİZDE BAZI PROJELERİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Vali Yılmaz Arslan, İlçelerdeki projeleri kaymakamlarla görüşüp yaygınlaştırmak istediklerini belirterek ‘Bu konuda ilçelerde toplum destekli polisler projelerin yaygınlaştırılmasını gayret gösterilmesini istiyoruz. Mobese konusunda bazı ilçelerimiz geç kaldı. Mobese işini geliştirelim. Kamera konusu pek çok olayın çözümünde başarı getiriyor. Bunlardan yararlanılması lazım.' diye konuştu.

Toplantıda söz alan Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yıl boyunca sürdürülen toplantılar sonucunda vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlama işini hep birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Emniyet Müdürü Aydın,  ‘Arkadaşlarımız başarılı bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirirken, verilen destekle kendimizi güvende hissettik. Hizmetlerimize vatandaş odaklı hız kesmeden devam edeceğiz.  2011 yılındaki projelerimize hız kesmeden taşıma gayretinde olacağız.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Balıkesir İl merkezinde başarılı personel Polis Memuru Ali Özel ve Polis Memuru Yunus Topaç ve Polis Memuru Ümit Güngör'e ödülleri Vali Yılmaz ARSLAN tarafından verildi.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.6 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Perşembe 28.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 28.4 ° / 12.9 ° Güneşli