Uzman gözüyle Kuduz vakası

Uzman gözüyle Kuduz vakası

Gönen`in Bostancı köyünde meydana gelen Kuduz vakası bölgesel gündemini koruyor.

Bostancı`nın karantinaya alınması çevre sağlığı ve gıda tüketicileri açısından endişeli bekleyişin sürmesini sona erdirmedi.
Yayın merkezimizi ayayan okurlarımız bu noktada insan sağlığının ne denli tehdit altında olup olmadığı konusunda yetkili ağızlardan açıklama beklerken, Böyle bir açıklamanın yapılmamasını endişe ve korkunun devamı olarak gördükleri belirtildi.
Bandırma Manşet bu noktada iki önemli isim ile görüştü.
Bunlar birisi ayni zamanda büyük hayvan yetiştiricisi ve Eski Bandırma İlçe tarım müdürü Osman Nuri Kale, Diğeri ise Balıkesir il genel meclisi Tarım komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit .
Her iki isminde yaşanan gelişmeler karşısında son derece duyarlı davranıldığı, Rahatsızlığın ilgili kurumlarca bilği ve denetimi altında bulunulduğu, Hastalığın insan yaşamı açısından tehdit oluşturmadığını belirterek, Korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını açıkladılar.
İki önemli isim ayrıca bu hastalığın normalde her zaman baş gösterebilen olagan bir durum olduğunu, et ve süt tüketiminde her hangi bir tehlike oluşturmamamsına karşın, Bölgenin et ve süt noktasında önemli bir çografya oluşturması nedeni, ile karantina koordinatlarının geniş tutularak koruma bantlarının yükseltildiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı