Uzakları yakın eden AŞK

Uzakları yakın eden AŞK

Gül ile Emre'nin hatıralara kazınacak kıtalar arası AŞK hikâyesi

  Edincik’li Emre ile Kızgızistanlı Gül’ün mutlu son ile noktalanan AŞK hikâyesi

Edincikli Özel Güvenlik personeli Emre Toguç, sosyal medya’dan arkadaş olduğu Kırgızistan, Jala-Abad’lı hemşire Gül’ü 4.755 km lik kıtalar arası mesafeden alarak kendisine hayat arkadaşı yaptı.

Gül ile Emre’nin aşkı yaklaşık1,5 yıl önce sosyal medyada arkadaşlık ile başladı. Zoru başarma noktasında ısrarcı olan gençlerin ilk buluşması orta Asya’nın İsviçresi Kırgızistan’ın Jala-Baat kentinde gerçekleşti.

Edincikli Emre Tonguç, annesi Filiz ile birlikte gerçekleştirdiği kıtalar arası 4.755 km lik yolculuk ile Jala-Abad’a giderek Gül’ü ve ailesini tanıdı.

Gül’ün annesi Gulipa, Babası Rasul Nyshahbaev, Anavatan Türkiye’den gelen damat ve dünür namzedi Emre Tonguç’u tanıdı ve sevdiler.

Jala-Abad’ta yapılan düğün adedi sonrası Gelin Gül’ü Edincik’e getiren Damat Emre ile annesi Filiz hanım, başlattıkları yoğun düğün hazırlıklarını akşam Edincik Samanyolu Kır Düğün salonunda sevenlerinin katıldığı kalabalık bir davetli topluluğu nezdinde kıtalar arası aşk hikayesini mutlu son ile noktaladılar.

Hemşire kızlarının arzusuna kayıtsız kalmayarak Emre ile evlilik arzusuna “evet” diyen Kırgız aile Gulipa & Rasul Nyshahbaev, beraberinde yakın aile bireyleri ile Edincik’e gelerek kızları Gül’ün Emre ile hayatını birleştirerek mutluluğa yelken açtığı düğün töreninde kendisini yalnız bırakmadılar.

Edincikli Tonguç ailesi ise başta Büyük dede Necati Tonguç, Büyük anne Saniye Tonguç, Baba Haldun Tonguç ve Anne Filiz Tonguç, 15 yılı aşkın süredir yaşanılan uluslar arası büyük aşkın mürüvvetini görmenin sevincini Düğünlerine katılan davetliler ile paylaştılar.



Anahtar Kelimeler: Uzakları yakın
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı