Uyumayan numara vatandaşın hizmetinde

Uyumayan numara vatandaşın hizmetinde

Emniyetten eğitim semineri







Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli için, Toplumla İlişkiler ve Polis” konulu hizmet içi eğitim semineri” düzenlendi.

Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen seminerin açış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Kabakçılı, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için polis-vatandaş işbirliğinin önemine değinirken, 155 numaralı telefon numarasını ise uyumayan numara” olarak nitelendirdi.

Ardından, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Ercan Yılmaz'ın yönetip, aynı fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Niyazi Özker ve Bandırma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar'ın konuşmacı olarak katıldıkları seminere geçildi.

Seminerin ilk konuşmacısı olan Bandırma İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Niyazi Özker, Polis-toplum ilişkilerini düzenleyen dinamikler” konusunda düşüncelerini açıkladı. Özker, konuşmasında, polis-vatandaş iletişiminde empatinin önemini vurgularken, Empatiyi, yalnızca kendini, karşısındakinin yerine koyma şeklinde düşünmek yetersiz bir bakış açısıdır. Çünkü empati, karşılıklı özümsemenin adıdır” dedi. Polis-vatandaş iletişiminde ses tonunun yanı sıra karakter analizi, vatandaşın ruhsal beklentileri, ortak bütünleşme zemini ve kurumsal sorumluluk bilincinin öneminin de altını çizen Özker, Emniyet görevlileri, vatandaşlarla ilişkileri, onların yaşadıkları veya başlarına gelen acı-tatlı olaylar sırasında bir ağabey gibi hareket etmeyi de bilmelidir” diye konuştu.

Bandırma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar da, Toplum destekli polis ve değişim” konulu konuşmasında, vatandaşlarca, polisin en çok şikâyet edilip, disiplin cezası aldığı ilin İstanbul olup, bu ili Sinop'un izlediğini, bu kategoride Balıkesir'in de orta sıralarda yer aldığını belirtti. Bu konuda istatistiklerin sağlıklı olmadığına işaret eden Ar, 2007 yılı verilerine göre ülkemizde toplam 3171 polise disiplin cezası uygulandığını açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Ar, Polisin, halkın desteğini alabilmesi için halka güven vermesi gerektiğine dikkati çekerken, Bu güvenin oluşturulması için toplumla yakın ilişkiler ve inandırıcılık gerekir” dedi.

Konuşmacılar, daha sonra izleyenlerin sorularını da yanıtladılar.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı