UYGARLIKLAR ARASI KARDEŞLİK YOLCULUĞU

UYGARLIKLAR ARASI KARDEŞLİK YOLCULUĞU

     

Bursa Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyesi 5 bisikletçi, "Uygarlıklar Arası Kardeşlik Yolculuğunu gerçekleştirmek amacıyla kuruluşu Milat`tan Önce`ye dayanan Bursa`nın tarihi Köyü Gölyazı`dan (Apollania ? Apolyant) yola çıkıp, 1923 yılında aynı köyden göç edenlerin yanına giderek, onlara dostluk ve kardeşlik duygularını ilerletmek için 800 kilometre pedal basmak üzere yola çıktılar.

83 kilometrelik Gölyazı ? Bandırma etabını tamamlayan bisikletçiler, Bandırma`da, Belediye Başkanı Sedat Pekel`in konuğu oldular.

6 Haziran günü, Çanakkale`nin Biga ilçesine gitmek üzere yola çıkan dernek üyesi bisikletçilerden, Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü, Tıp Doktoru Şeref Tunca, bu geziyi bir yıldır plânladıklarını vurgularken, "5 Haziran`da yola çıktık. 800 kilometrelik bir yolumuz var. 1923`te, mübadele ile Apolyon`dan göç edenlerin köyüne gidiyoruz. Onlara dostluk ve kardeşlik duygularımızı ileteceğiz. Bisikletin, çevreci bir araç olması nedeniyle 5 Haziran, Dünya Çevre Günü`nde, bisikletlerle yola çıkmayı tercih ettik." dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false