Utanç verici ihmal !...

Utanç verici ihmal !...

Müdahalede savsaklanan genç anne, doğum sonrası hayatını kaybetti.

Korkunç  ihmal ``21.yy çağdaş sağlık merkezi`` olarak tanımlanan bahçesinde Halikopter pistinden, kroner yoğun bakımına bilgi işlemlerle donatılmış Bandırma Devlet Hastanesinde meydana geldi.

2. Çocuk annesi Canan Kızmaz(35) 3. çocuğunu doğurmak için dün yattığı Bandırma Devlet Hastanesinden bebeği sağ kendisi ölü çıktı.

Korkunç ihmal nasıl meydana geldi ?...

Sedat- Canan Kızmaz çifti 3. çocuklarının doğumu için gittikleri Bandırma Devlet hastanesi Doğum servisinde gece olması muhtemel doğum için servise yatırıldı.

Gece başlayan doğumda yaşanan aksilikler, genç annenin kan kaybına neden oldu. Genç anne doğum sonrası iç kanamadan hızla nabız kaybetmesi, görevli personeli heyecanlandırdı. Konu servis hekimine telefonla bildirildi. Doktor doğumun normal doğun olduğunu devam etmeleri nasihatinde bulundu. Genç anne`nin nabzı düştükçe görevli personel panik yaşadı.

Ailenin elleri arasından kayıp gitmekte olan genç anne, personelin son bir çabası ile Balıkesir`e havale edilmek istendi.

Neredeyse !... olda hayatını kaybetmesi kaçınılmaz genç anne, aileninde çırpınışı ile yaşam savaşını kazanma noktasında son bir ihtimal Balıkesir`e yola çıktı.

Gelişen olaylar, ihmaller ve ihtimaller !...

Genç annenin yaşama tutunmasında yardımcı olmadı. 112 Acil cankurtaranı Susurluk şeker fabrikası civarına geldğinde görevli personel aciliyet nedeni ile Susurluk Devlet hastanesine yönelinmesini istedi.

112 Cankurtaran`ın sürati, sireni ve çabası genç annenin son çırpınışlarına çözüm getirmedi.

Dünyaya gözlerini yeni açmış küçük bebeği Bandırma devlet hastanesinde gözetim altına alınırken, Genç anne Canan Kızmaz kaldııldığı Susurluk morgunda şu sıralarda Susuruluk Savcılığının Bursa Adli Tıb merkezine sevk için onayını bekliyor.



Fahri
5.11.2013 13:50:20
Yaziklar olsun! Basta genc anne`ye Allah`tan Rahmet geride kalanlara metanet dilerim. Yurt disinda yasiyorum. Iki haftaligina Bandirma`ya sila-i rahime geldim. Kücük bir kaza atlattim. Ailem her ne kadar hastaneye gitmem icin caba sarf etmis olsada, gitmedim. Cünkü Bandirma`da ki doktorlara güvenmiyorum! Cok sey yasadim Bandirma`da doktorlarla ilgili. Yazsam kitap olur. Gurbete döndügümde hemen doktora gittim. Güler yüzlü, yardimsever ve profesyonel doktorlarla karsilastim yine. Ne yazik ki Atatürk "beni türk doktorlarin eline birakin" derken sanki bu günleri görür gibiydi. Utanin, utanin. Gerekli sorusturmalarin yapilip gereken cezalarin verilmesini arzu ediyorum. Bir de okumus bunlar... yazik.

ilker türkoglu
5.11.2013 22:30:33
Yazıklar olsun en basit bir dogumda eger bir anne ölüyorsa o hastanenin bütün yönetimi istifa etmeli. savcılar göreve. bu milletin canı kanı bu kadar ucuz mu??? buna sebeb olan personel hesap versin. Bandırma gibi türkiyenin en modern şehrine bu ayıp çok gelir. iş bilmez, insan canını önemsemez doktorlara devlet ve halk hesap sormalı. bu olayı şiddetle lanetliyorum.

Süleyman Özaydın
5.11.2013 08:12:31
Çok üzücü bir durum,ayni şey beş yıl önce Gönen Devlet Hastanesinde benim evladım gibi sevdiğim baldızımın kızının başına geldi. Sorumsuzluk sonucu Filiz`imiz bebeğini doğurdu ve ona sarılamadan kan kaybı sonucu yaşama veda etti. Onların birer şehit olduğuna inanıyorum,ama ya o sorumsuzluk sahibi doktorlar bu vicdan azabı ile nasıl yaşayacaklar.

mustafa aslan
6.11.2013 08:10:55
bana bir şunu söleyin Bandırma devlet hastanesine gittigimizde doktor sizinle ilgileniyor mu?

demokrat
6.11.2013 15:27:57
Bandırma devlet hastahanesi denince tüylerim ürperir.Demek ki 1993 yılından bu yana insan hayatının değeri hep aynı.O yılda bir anneyi daha sonraları maalesef baştabiplik de yapan bir kadın doğumcu aynen bu şekilde katletti.Bu konuda sağlık bakanlığı son derece ilgi gösterdi ve konu aylarca yargıda döndü dolaştı.Sonuçta ne mi oldu.Anne öldü,bebek şu anda 20 yaşında.Doktor mu o hala çalışıyor ve ölümler devam ediyor.Sağlıkta çağ atlayan ülke bu.Konuyla ilgilenen olursa 20 yıl önceki belgeler aynen duruyor.Allah`tan aileye sabır diliyorum.İlgililer cezalandırılmaz,bunu net olarak biliyorum.Maalesef burası Türkiye maalesef...

HASAN KÖYLÜ
6.11.2013 09:18:33
Önce ebediyyete intikal eden bacımıza Allahtan rahmet, geride kalan eş dost ve akrabalarına canabı Haktan sabrı celil niyaz ediyorum. buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Hastane yöneticisi olarak gelen kişi onbeşbin tl. yi almasını biliyorlar. ama Bandırmamıza bir şey vermiyorlar. Yönetici Bandırmaya evini dahi getirmdiyse Bandırma Devlet Hastanesini bir atlama yeri olarak görüyor demektir. Çalıştığı yeri atlama yeri olarak gören kişi hastanemize ne verebilirki. İn şaallah bundan sonra bu tür üzücü olaylar olmaz temennisi ile sayın yetkililere ithaf olunur.

kader taş
6.11.2013 09:58:09
ne diyeceğimi bilemiyorum artık... zaten Bandırma Devlet Hastanesine gitmeye korkar olduk. Rabbim tüm doktorlarımıza vicdan verin... Şikayetçi olunduğunda sorumlular ceza alacak mı? Sanmıyorum. Pekiiii ya Canan geri gelecek mi? Daha kaç Canan`ı ihmal yüzünden toprağa vereceğiz... Bunun hesabını kim ve kimler verecek? Bandırmalı olarak birşeyler yapmalıyız. Sesimizi gereken yerlere duyurmalıyız. HAKLARIMIZI ARAMALIYIZ...

optik
6.11.2013 01:00:15
bundan 1,5 ay önce bandırma devlet hastanesine zehirlenme vakasıyla gittik 2 kişi acile götürdüler düşünün sedyeyle gittik sordular neyiniz var diye arkadaşlar cvp vermiş zehirlenme diye ama hatırlıyorum acilde oluk oluk kusuyorum küçük bir serum taktılar serum 15 dk bitti saat 22:00 da gittik acile benim o gece hatırladığım çok rahat en az 7 defa kustuğum bir hemşire bir doktor neyin var diye sormaz mı sonra eşim geldi gece haber vermişler doktorlara gidiyor soruyor ne olacak diye ilgilenen yok gecenin saat 01:30 oldu benim içimde artık bir şey kalmadı doktor geldi dedi ki neyin var buraya neden geldin diye kağıtlarıma baktı tahlillerini yaptırdın mı ben şakamısınız dedim allah belanızı versin dedim çıktım

SELİN GÜNEŞ
11.11.2013 10:26:03
benim yengeciğim gencecik yaşta toprağa girdi.masum bebeği ömürcan annesini bir kere bile göremedi.kimin ne kadar umrunda bilmiyorum ama kaç hanede öyle bir ateş var ki...kolay kolay da sönmeyecek bir ateş...son ana kadar yanındaydım vicdanım rahat demiş doktor bey...güvenimi,inancımı her şeyimi yitirdim...ben de bütün ailem de...bizim vicdanımız rahat değil şu an.yavrusunu bir kere kucağına alamadı çünkü...kokusunu duyamadı hiç...alıp uyutamadı...o fotoğraftaki beşiğe bir kere yatıramadı bebeğini...adını ömür koyucam dedi...ömür verdi oğluna.kendi ömrü gitti...2013 yılında doğumda ölüm...kolay unutulur mu bilmem.hastane yönetimi,sağlık bakanlığı,savcılık,mahkeme her ne kadar ilgili merci varsa duysun nolur...benim yengem pisi pisine hayatını kaybetti...bizlere sabır...vicdanı olmayanlara da vicdan versin rabbim inşallah...

Dr. Y. Babür Ertem
17.12.2014 18:08:15
Hayatını kaybetmiş anneye rahmet, yakınlarına başsağlığı, evladının sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olmasını diliyorum. Olayda etkisi olan her kişi hakkında ibret alınacak şekilde yasal işlem yapılması gerektiği aşikardır. Geçmişteki bu olayı düzeltemez ama gelecekte böyle hazin durumların oluşmaması için yararı olabilir. Ancak bu haber kanalı haberle ilgili fotoğrafları yayınlarken çok büyük bir hata yaparak haberle ilgisiz insanların da bulunduğu bir fotoğraf yayınlamıştır. Birinci fotoğrafta yer alan beyaz gömlekli şahıslar hastayla hiç karşılaşmamış; mikrobiyoloji, biyokimya ve infeksiyon hastalıkları uzmanlarıdır; olayı yaşamamışlardır. Hele fotoğraftaki tek bayan doktor, benim eşim olup Ocak 2013 tarihinde (yani olaydan 10 ay kadar önce) Bandırma`dan tayin olmuştur ve olay tarihinde İzmir`de görev yapmaktaydı. Haberin diğer fotoğrafları diye kamuoyuna sunulan bu fotoğraf olaydan bir sene önce, yeni yönetim ilk başa geldiğinde, Kasım/Aralık 2012 de çekilmiştir. Yani en ön yargısız/masum ifade ile bu haber özensizce yazılmış; masum insanlarında bu olayla ilgili olduğunu iddia ederek iftira atılmış, yargısız infaz yaratılmıştır. Olayla ilgili asıl kişinin adı ve resmi haberde geçmemektedir. Fotoğrafta yer alan insanlar suçlu gibi gösterilmek istenmiş olmakla beraber masum oldukları kesindir; asıl kişinin hatası da henüz yargı tarafından kesinleştirilmemiştir. Basının görevi toplumdaki yanlışları doğru olarak ifade edip kamuoyunu ve yönetenleri uyarmaktır. Ancak haber yapmak için masum insanlara iftira atmak sorunu çözmediği gibi fedakarca yaşadığı topluma hizmet hizmet eden insanları (ki eşimi tanıyanlar onun tek amacının bu olduğunu iyi bilir) bu topluma hizmet ettikçe başım belaya giriyor düşüncesine yöneltir. Bu haber kanalı (umarım kötü niyetle değil de sadece gafletten olsun) haberi yanlış aktarmakla itibarının olmadığını görebilsin. Umarım okuyucular da bu haber kanalının, düşüncesizce haber yaptığını, gerçeklerin esasını bulamadığını anlayabilsin. Eğer bu haber kanalı olay tarihinden 10 ay kadar önce hastaneden ayrılmış eşime ve branşlarının ilgisiz olması nedeniyle olayla ilgisi olmayan diğer meslektaşlarıma saygınlıklarına saldırı yaptıklarından dolayı özür dileyerek itibar iadesi yapmazsa haklarında "basın/medya yoluyla iftira atmak suçuyla" dava açılacaktır. Hayatımızın 10 senesini geçirdiğimiz ve hizmet ettiğimiz Bandırma ve çevresi halkına onurlu yaşamımızda birlikte mutlu olabildiğimiz için teşekkür eder ve saygılar sunarken, haber yapmak hevesiyle söylediklerinin iftira olabileceğini düşünmeden haber yapan kişilere de sitemlerimi iletirim. Bandırma haber kanallarının basın ahlakına uyup onurlu kalarak onurlu haberler ve yorumlarla halkımıza hizmet etmesini temenni ederim

  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı