USTAMIZDAN NE ÖĞRENDİYSEK ONU YAPTIK.

USTAMIZDAN NE ÖĞRENDİYSEK ONU YAPTIK.

Milletvekili M.Cemal Öztaylan gerçekleştirdiği basın toplantısı ile hakkındaki iddialara cevap verdi. Öztaylan`ın yazılı olarak ilettiği Basın toplantısı metnini aynen yayınlıyoruz.





İlk siyasi dersimi Bandırma'nın siyasi duayenlerinden birinden almıştım. Kendisi bana aynen şunu söylemiştir. Siyasette HİCİV SANATI vardır. Siyasette bu tür HİCİV'ler dokunuşlar, nükteler vardır. Siyasetin ruhunda da bu vardır diye bana
Vaaz-ü Nasihat etmiştir.

Ustamdan öğrendiğim ders budur benim. Bende ustamın tabiriyle HİCİV SANATI yaptım. BBG yarışmasında kahramanlar ödüllendiriliyor. Sayın Pekel, kahramanımıza ne verdi” sözünde bende HİCİV SANATI yaptım.

Şayet siz;” biz en azından yolsuzluk yapmadık, yol yaptık” sözünde bahsettiğiniz yolsuzluğumu açıklamazsanız,  kim  -müfteri-  olacak onda kamu oyunun takdirine bırakıyorum,…

USTA BÜYÜKTÜR ÇIRAK, ÇIRAK BÜYÜKTÜR ÇAYLAK,…

Kötü ustanın kim olduğunu yukarıda açıkladım. İlle de bir ustadan siyasi ders almam gerekiyorsa bu da kesinlikle Cemal Öztaylan olacak ve bu benim içinde bir şeref olacaktır. Kendileri de uygun görürlerse ona çırak olmak isterim.

Usta görmek istiyorsanız AK Parti kadrolarına bakmanız yeterli. Usta istersen Cemal ÖZTAYLAN, Ustaların ustasını istersen Recep Tayyip Erdoğan. Hamdolsun başımızda bir DÜNYA LİDERİ” var.

YOL YAPTIK , YOLSUZLUK DEĞİL MESELESİNDEKİ KESKİN U” DÖNÜŞÜ!..

Siz doğrusunu kamuoyuna söylemedikçe kapanmaz bu dava. Bu elimdeki belediyenin sitesine yüklediği beyanatı biz en azından yolsuzluk yapmadık, yol yaptık, bu da son açıklamasında kullandığı şekli biz yolsuzluk değil, yol yaptık”, diyor.

Şimdi size soruyorum ben. Belediye şark kurnazlığıyla bulunduğu ortama göre bu konuyu işlemiş mi işlememiş mi? Bu iki söylem de de aynı anlam mı var yoksa farklı anlamlar mı var?

Hamdolsun okuduğumuzu anlayabiliyoruz. biz en azından yolsuzluk yapmadık diyerek, biz yolsuzluk yapmadık siz yaptınız diyor.

İlk beyanında bunu söyleyen Pekel, ikinci beyanında biz yolsuzluk değil , yol yaptık diyerek işi kurtarma derdine düşmüştür.

Bu durum, siyasete Gandi …….. lakabıyla girip  daha sonra yapmış olduğu dönüşleriyle adını Türk Siyasi Tarihine Çarkçı………. diye altın harflerle yazdıran siyasi bir partinin liderine yakışan bir CHP'li belediyenin tutumdur. Çark” etmek CHP'nin geleneğinde var, normal karşılıyorum ve yadırganacak bir durum göremiyorum.

DOĞRUYU SÖYLEMEMEKLE, YALAN ARASINDAKİ FARK
Yalanlarınızı masum gösterme konusundaki yaratıcılığınıza da hayran oldum doğrusu. Neymiş efendim: Yalan söylemek farklı bir şey, doğruyu söylememek farklı bir şey” miş. Arasındaki farkı açıklayın da herkes bilsin. Bir konu hakkında iddiada bulunuyorsanız, ya doğruları söylersiniz ya da yalan söylersiniz. Bunun üçüncü bir şıkkı yoktur. Varsa da biz bilmiyoruz.

Doğruyu söylememek şudur sayın başkan;

Doğruyu Söylememek , verilen bilginin yanlış olmasıdır.
Yanlış bilgi tanımına gelince; bilgi veren kişinin, açıklamasına dayanak olan bilgi ve belgelerin hatalı olması ya da hatalı olarak aktarılmasıdır.

Yalan ise; bilerek ve kasten gerçeklerin tersini söylemektir.

Doğru, yalan, yanlış, gerçek bağlantıyı kurabildiniz mi? Kuramayan varsa gelsin anlatayım.

SİZDE BURADAN PAYINIZA DÜŞENİ ÖĞRENİN.

HAYALDİ GERÇEK OLDU,

Önceki seçimlerde kullandığımız hayaldi gerçek oldu” afişini hatırlıyorsunuz değil mi? Sayın Başkan SİZİN İŞİNİZ HAYAL KURMAK, BİZİM İŞİMİZ GERÇEKLEŞTİRMEK diyor. Hizmette sınıfta kaldınız birde kopya çekmekten sınıfta kalın bir şey olmaz. Neyi gerçekleştirdiklerini tüm Bandırma gibi bende merak ediyorum. Açıklasalar da hep beraber öğrensek.

Yunanlılarda Türk Lokuma sahip çıkmışlardı. Bu kadar abesle iştigal bir durum yani.

Uyuyan Bandırma Belediyesini UYANDIRMAYA çalışıyoruz,..

Hayır Sayın Başkan, Bandırma uyutulmuyor, Bandırmanın uyuyan belediyesi uyandırılmaya çalışılıyor.3,5 yılda yapılanları ve yapılmayanları tüm Bandırmalılar çok iyi biliyor.

Siz Bandırma'yı özgürlükler şehri yaptığınızı iddia ediyorsunuz ama, kamuoyu öyle demiyor.Son kurşun gazetesi yazmış Taverna Bandırma.

911'İN EMEKLİ AĞABEYİ,

Sayın Başkan 911 meselesinde de bizi anlamamış. Benim Medya ve Tanıtım Başkanı olduğumu, geriye dönük olarak gazete arşivlerine bakmamı istemişti benden. Başkanı dinledim ve gazete arşivlerini inceledim.

Bakın arşivlerde ne buldum.

1-GENÇ BAYRAK GAZETESİ

PEKEL,   UNUTULMAMALIDIR” MANŞETTEN

DEVAMINDA DA PEKEL, ………… HERZAMAN YANINIZDA OLDUĞUMU UNUTMAYIN”

2-İLKHABER GAZETESİ

PEKEL KUCAKLAŞIYOR

……”BENDE BU BÖLGEDE SİZİN TÜM SORUNLARINIZI BİLEN VE TÜM BU SIKINTILARINIZI ÇÖZECEK AĞABEYİNİZİM” DEDİ.

3-BANSES 911 ‘E İKİ YENİ ÜYE

ÜYELERDEN BİRİ SAYIN PEKEL

Ne oldu da aranız açıldı 911'le Sayın Başkan.

Son sözüm şudur; TEK TAŞ DUVAR OLMAZ” Sayın Başkan.
-------------------***---------------------------------------


BALIKESİR MİLLET VEKİLİ M. CEMAL ÖZTAYLAN IN BASIN AÇIKLAMASI


Sayın Sedat Pekel i öncelikle tebrik etmek istiyorum. Kendisine gerek bizler tarafından gerekse basın mensupları tarafından yöneltilen o kadar soruya cevap vereceğim diyerek 10 sayfalık basın açıklaması yapmış fakat hiç birine cevap vermemeyi tekrar başarmış. Başarmış fakat biz satır aralarından almak istediğimiz bazı cevapları aldık diye düşünüyorum.

Dilerseniz hep birlikte hatırlayalım ilk basın açılamamızda biz ne demiştik:

Yapılan ek sözleşmeyle binanın kullanım amacı ofis katlarından otele dönüştürülmüş ve otel katlarında belediye payı %13 oranında arttırılmıştır. Ancak bu artış karşılığında Belediye çarşı katındaki iş yerlerini yüklenici firmaya bırakarak iktisadi değeri çok daha yüksek dükkan metrekarelerinde yükleniciye %33 lük artış sağlamıştır.

Sayın Sedat Pekel in cevabı ne olmuştu

İlk sözleşmede, binanın ön yüzünde belediyeye ait iş yerleri varken, yapılan ek sözleşmeyle arka taraftan belediyeye yer verildiği ideaları yalandır. Çünkü ilk sözleşmede de hiçbir zaman belediyeye ön cepheden işyeri verilmemiştir…

Bu cevabı soruyu algılayamadığını düşünerek kıvıramayacağı şekilde tekrar sorduk.
Belediye çarşı katındaki iş yerlerinin tamamını yüklenici firmaya bırakarak iktisadi değeri çok daha yüksek dükkan metrekarelerinde yükleniciye %33 lük artış sağlamıştır bununla ilgili neden bir açıklama bulunma gereği duymadınız diyerek daha önceki sözleşmede belediyeye ait olan 7,8,9,10,19,20,21,22 numaralı iş yerlerini metrekarelerini de vererek cebiniz mi soktunuz dedik.

Zati şahaneleri ne demişler


Biz o dükkanları yükleniciye ait olan dükkanlara ekleyerek pasajı geriye kaydırıp karşılında üst katlardaki payımızı %50 ye çıkardık.

Yüklenicinin bahsi geçen dükkanları aylar öncesinden kimlere kiraladığı bilmeyen kalmadı diye tahmin ediyorum. Böylesine rant değeri yüksek dükkanların tamamının yükleniciye verilmesinin neresi bu kadar karlı hala mantıklı bir açıklama yapamadı diye düşünüyorum.

Peki bizim bir diğer iddiamız neydi

Bu değişiklikleri yaparken ne belediyenin kıymet taktir komisyonu ne encümen ne de meclisinden herhangi bir görüş, öneri veya izin almadığını herhangi bir devlet kuruluşunun da iznine baş vurmadan tek başına bu kadar yüksek miktarların döndüğü bir projeye müdahale etmesinin doğru olmadığını savunmuştuk
Yaptığı bir basın toplantısında TEK ADAM YÖETİMİ SİZDE VAR Başlığı altında bu Sedat Pekel olarak benim tek başıma aldığım bir karar değildir demişti. Fakat en son yaptığı basın toplantısında aynen şu ifadeleri kullanmıştır.
PEKEL DİYOR Kİ; Cemal ÖZTAYLAN,ek sözleşmeyle ilgili düzenlemelerin Belediye Meclisi'nde, İmar Komisyonu'nda ,Kıymet Taktir Komisyonu'nda görüşülmediğini söylüyor. Biz zaten bu konuların komisyonların ve meclisin görev alanına girmediğini ve bunun için bu konunun kurullarda görüşülmediğini daha önce söylemiştik.

Hem bizim idea ettiğimiz gibi hiçbir kuruma danışmadım diyor hem de tek başıma aldığım bir karar değildir diyorsunuz sayın Pekel o zaman bu kararları kimlerle nerde aldığınızı açıklayın.

Otel inşaatına verilen 16 aylık süre dolmadı mı dedik. Henüz dolmadı dolduğu zaman gereken neyse yaparız dediniz. Bu süre ne zaman başladı ne zaman bitecek herhangi bir bilgi vermediniz.

Galericiler Sitesi ve Tır Parkını uyarılarımızdan sonra alel acele bitirerek geçici ve kesin kabullerini yaptırdınız fakat buraları için de ek bir sözleşme yaparak değişiklikler yaptığınızdan hiç bahsetmediniz.

Galericiler Sitesinde ilk sözleşmeden farklı olarak 12 iş yerinin eksik olarak tamamlanmasıyla belediye ye nasıl bir menfaat sağladığınızdan hiç bahsetmediniz.

Her defasında istenilen tüm evrakları verdim derken bu plan değişikliklerini niye tarafımızdan saklama gereği duydunuz.
Bu konuların gerekli mercilerce incelenerek bir karara bağlanacağını düşündüğümüzden işin uzmanlarına da güvenimiz tam olduğundan bu konular hakkında daha fazla konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sayın Sedat Pekel in Tek Adam Anlayışıyla Ben Yaptım Oldu zihniyetiyle yapmış olduğu bu değişikliklerin hiçbir yerden olmasa kamuoyu vicdanından gerekli yanıtı alacağına şüphemiz yoktur.



































kenan can
15.07.2012 13:01:20
bende DYP den akpartiye geçtim fakat cemal`e AKPARTİ olarak kızıyoruz çünkü ağzı bozuk hep küfür ediyor seçmeni kızdırıyor küfür edip konuşacağına bandırmaya güzel hizmet yapsın akpartiye oy sağlasın herkes işine baksın ne oluyor her cuma basın toplantısı yapıyor işmi bunlar ayıptır vekil olarak çıksın mecliste konuşsun bandırmada akpartiye oy getirsin

demokrat58
16.07.2012 12:02:16
En kolay maalesef bizim camia çöktü.Gerçi santraç oynayanlar öndeki taşların adlarını bilirler.Dolgu malzemesi dediyebilirsiniz;hatta üvertür.İsterseniz konu mankenleri deyin.Daha başka benzetmeye gerek var mı?Tüm tatlı su kaçak demokratlarına selam olsun.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı