Üniversite ile Jeoloji Mühendislerinden ortak proje

Üniversite ile Jeoloji Mühendislerinden ortak proje

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan’dan  Ortak Proje

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof Dr Süleyman Özdemir ve Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan’dan  Ortak Proje 

Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Koçak; Bandırma Onyedi Eylül  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in  makamında biraraya geldiler. Deprem gündemli görüşmede, Bandırma İlçesinin  deprem tehlikesinin yüksek olduğu ve Depremlere karşı alınması gereken önlemler görüşüldü. 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir; Deprem tehlikesi yüksek olan Bandırma İlçesinde  Üniversite olarak; Depremlere karşı güvenli bir kent olunmasına yönelik çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. 
Aysun Aykan; Bandırma şehir merkezinin içinden geçen büyük deprem üretme potansiyeline sahip birçok   aktif fayın olduğunu  özellikle Marmara Denizi içinden geçen maksimum 7.6 büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip diri faya Bandırmanın sadece 50 km mesafede olduğunu, bu fayların üreteceği olası bir depremden Bandırmanın zarar görüp, etkileneceğini belirterek gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Aykan; İnşaat ruhsatı veren belediyelerin depremlere karşı güvenli yapılaşmanın ilk adımı olan Zemin ve Temel Etüt Raporlarının ilgili yönetmeliklere göre doğru uygulamasının önemini vurguladı.
Aykan; "Depremlere  karşı alınması gerekli önlemler  ile ilgili ve de toplumu bilgilendirmek için Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliğimiz  ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliği ile çalışmalar yapacağız" dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı