Üniversite, (GMKA) iş birliği

Üniversite, (GMKA) iş birliği

CTP ve kompozit üretimi eğitiminde başarılı olan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulunun gemi inşaatı programı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) iş birliğinde yürütülen "Gençler İçin Yeni Bir Pencere" projesi kapsamında CTP ve kompozit üretimi eğitiminde başarılı olan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

/resimler/2019-5/23/0947270429502.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) işbirliğinde yürütülen ? Gençler İçin Yeni Bir Pencere? projesi kapsamında CTP ve kompozit üretimi eğitiminde başarılı olan öğrencilere Meslek Yüksek Okulun´da düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık gazetecilere yaptığı açıklamada projenin, nitelikli eleman sıkıntısına kalıcı çözüm için mesleki ve teknik eğitimin gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacağını söyledi.

Yanık,  ?İşletmelerin nitelikli eleman gereksinimini karşılayacak ek önlemler bu konuda ülkemize katma değer kazandıracaktır. Projemizin temel ekseni meslek eğitiminin niteliğini artırmak ve okul ve özel sektör arasında ki köprüye katkı sağlamaktır.

Son yıllarda ülkemiz sanayi ve işletmelerin karşılaştıkları en büyük sorun çalıştıracak nitelikli eleman bulamayışıdır. Nitekim iş gücüyle beyin gücünün beraber yol aldığı büyüme odaklı ekonomide, ülkemiz her yıl binlerce üniversite mezunu verirken nitelikli eleman sayısı geride kalmaktadır. Nitelikli eleman sıkıntısına kalıcı çözüm için mesleki ve teknik eğitimin gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacak, işletmelerin nitelikli eleman gereksinimini karşılayacak ek önlemler bu konuda ülkemize katma değer kazandıracaktır. Projemizin temel ekseni meslek eğitiminin niteliğini artırmak ve okul ve özel sektör arasında ki köprüye katkı sağlamaktır. Mesleki eğitim kurumlarının teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Güçlü bir ulusal ekonomi için üniversite sanayi işbirliği her alanda kesintisiz sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Üniversite-sanayi işbirliği ile sanayide yaşanan yetişmiş ara eleman sıkıntısına etkin çözümler üretilebilecek ve imalat sektöründeki olumsuzluklar giderilebilecektir.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı amaçlarına kurumumuzun faaliyet alanı çerçevesinde katkı yapmayı ve bu katkıyı gelecekte de geliştirerek sürdürmeyi amaçlayan proje kapsamında CTP-kompozit ürün ve kalıp üreten bir 600.000 TL değerinde bir atölye kurulmuş ve ürün dizaynı, malzeme ve iş güvenliği, CTP ürün ve kalıpçılık eğitimi düzenlenmiştir. 40´ar saatlik 5 grup halinde düzenlenen eğitime, Bandırma Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı Programında eğitim gören 50 öğrenci, denizcilik okullarında çalışan 15 eğitimci ve 15 sektör çalışanı katılmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Eğitimlere önümüzdeki dönemlerde devam edilecektir.? İfadelerini kullandı. Ahmet PESEN

/resimler/2019-5/23/0947463087024.jpg



Anahtar Kelimeler: Üniversite GMKA birliği
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli