Uluslararası taşımacılığın merkezi yapmak istiyorlar

Uluslararası taşımacılığın merkezi yapmak istiyorlar

Uluslararası Ro-Ro taşımacılığı kuruluşu Rofed´in hedefleri Bandırma-Erdek

Uluslarararı Ro-Ro taşımacılığı Rofed çatısı altında toplanması ardından sektörde bir dizi yenilikler için harekete geçti. "Özel Edincik Liman İşletmeleri AŞ" kuruluşu altında bir araya gelen Ro-Ro cular, Genel Başkan Hasan Çemrek, Genel Müdür Özgür Topuz araculığı ile yaptıkları açıklamada Bandırma ve Edincik altına yapmayı düşündükleri projeleri böyle açıkladılar.

/resimler/2015-9/1/2043131632777.jpg

Rofed Müdürü Özgür Topuz: Derneğimiz Marmara Denizi içerisinde ağır vasıta ve feribot hizmeti vermekte. Derneğimizin çalıştığı; Gelibolu-Çardak, Tekirdağ-Karabiga, Tekirdağ-Saraylar, Tekirdağ-Bandırma, Tekirdağ-Erdek, M. Ereğlisi-Bandırma, Ambarlı-Bandırma ve Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) hatlarımız içerisinde yolcu-otomobil, ağır vasıta araçları olarak taşıma yapan toplam 33 gemi vardır. Geçen sene sadece Bandırma iştirakli 215 bin civarında araç taşıdık. Buna diğer hatlardaki bütün büyük araçları da kattığınız zaman 300 bine çok yakın bir rakam çıkıyor. Bu taşıma kapasitesiyle yaklaşık 10 milyon litre yakıt tasarrufu sağlamış oluyoruz.

Rofed, Başkanı Hasan Çemrek: Biliyorsunuz petrolde dışa bağımlı olduğumuz için yapılan bu tasarrufla kamu hizmeti yapmış oluyoruz. 10 milyon litre yakıt tasarrufu gerçekten göz ardı edilemeyecek çok ciddi bir rakam.  Şu anda çalıştığımız tam 11 tane hat var. Bunların yanı sıra potansiyeli yüksek olan hatlar üzerine yatırım düşüncelerimiz var fakat bu konuda da Ro-Ro terminali noktasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda bence bir kamuoyu oluşturulmalı.  Sonuçta ortada bir kamu yararı var. Sizin gibi medya kuruluşlarında bu soruna yer vererek bir kamuoyu oluşturabiliriz."

Rofed, Ayyıldız Mahallesindeki TIR parkına talip

Rofed Ro-ro ve Feribot İşletmecileri Derneği (Rofed) Müdürü Özgür Topuz, Bandırma´nın Ayyıldız Mahallesinde yapılan tır parkıyla ilgili Bandırma Gençlik ve Spor Vakfı Başkanı Metin Yalçınkaya ile görüştü.

Bandırma Çelebi Limanından dernekleri bünyesindeki çok sayıda şirketin İstanbul ve Tekirdağ´a ro-ro taşımacılığı yaptığını dile getiren Topuz, ?Ayyıldıztepe Mahallesine yapılacak olan tır parkı ve sosyal donatı alanları mahalledeki trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Dernek üyelerimizin daha uygun ortamlarda konaklamalarını sağlayacaktır?

Bu kapsamda Bandırma Gençlik ve Spor Vakfı Başkanı Metin Yalçınkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle bir dizi görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Topuz, ?Bu görüşmelerde tır parkı ve sosyal donatı alanlarının yapılması konusunda yeniden bir araya gelerek iki taraf için de kazançlı bir anlaşma yapmak için görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerle bu son şeklini alacaktır? 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false