``Ulusal bilinci köreltmek için milli bayramlara göz dikildi.``

``Ulusal bilinci köreltmek için milli bayramlara göz dikildi.``

ADD Başkanı Melih Çınar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yaptığı açıklamada tarihin tekerrür ettiğini söyledi.




ADD Bandırma Şube Başkanı Melik Çınar 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve
Çocuk Bayramı dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

Melih Çınar
19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal Atatürk`ün Samsun`a çıktığını,22 Haziran`da Amasya tamimi`ni yayınladığını, 23 Temmuz`da Erzurum, 4 Eylül`de ise Sivas kongresini toplayarak milli mücadelenin Büyük Millet Meclisine dayanan meşru bir zeminde yapılabilmesi için 23 Nisan 1920 de Büyük Millet Meclisini açtığını vurgulayarak ``Kurtuluşu`da, kuruluşu`da, devrimleri`de, bu meclis gerçekleştirdi.``

``Bizim meclisimizin dünyada bir örneği olduğunu sanmıyorum.Böyle bir meclisin temsilcisi olmak herald eonurların en büyüğüdür. Ama ne acıdır ki, bugün Cumhuriyetin imkanlarınıkullanıp vekil seçildikten sonra, bu onurlu göreve yemin ederek başlayan, meclisin duvarındaki ``Hakimiyet Kayıtsız Şartsız, Koşulsuz Milletindir.`` sözüne karşı çıkıp, önce hakimiyet kayıtsız şartsız koşulsuz Allah`ındır diyorlar, sonra bununla da yetinmeyip, egemenligi kendi tekellerine almak istiyorlar, `` dedi.

ADD Başkanı Çınar Dilin canlı bir organizma gibi olduğunu, devamlı gelişip ve değiştiğini belirterek Hakimiyetin yerini egemenlik, millet sözcüğünün yerini ulus sözcüğüne bıraktığını hatırlattı.

Bugün bu terimlerin değişim geçirmesi noktasında büyük çaba sarfedildiğini vurgulayan Çınar, Ulus ve Ulusal cümlelerine karşı büyük bir savaş başlatıldığına işaret etti.

Çınar bu noktadaki yaptırımların öylesine hat safhaya ulaştığını belirterek Ulusal bilinci köreltmek adına milli Bayramların dahi köreltildiğini söyledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli