Ülke sorunları tartışıldı.

Ülke sorunları tartışıldı.

Edremit ilçesinde İşçi Partisinin düzenlediği Türkiye'nin Sorunları ve Çözümü” adlı panele CHP Milletvekili Süheyl Batum, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez katıldı. Perinçek, Kuvayı Milliye Ateşinin İlk Yakıld

Edremit İşçi Partisinin Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlediği ve Yazar Öner Yağcı’nın yönettiği “Türkiye’nin Sorunları ve Çözümü” adlı panele CHP Milletvekili Süheyl Batum, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Doğru Yol Partisi Genel Başkan yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Edremit`te CHP İlçe Başkanlığını ziyaret emesi sonrası Edremit Belediye Başkan vekili Mehmet Ertaş ve partililerle birlikte Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlenen panele katılmak için geldi.

BATUM, “ABD, PKK’YI SİLAHLANDIRDI”.

“Korkutmak için değil, Cumhuriyet ciddi bir tehlike altındadır. Çocuklarımızın laik, demokratik ve bağımsız bir Cumhuriyete kavuşması için tüm partilerin bir araya gelmesini istiyorum” diyen Prof. Dr. Süheyl Batum, “Bu sadece sözde olmaz. “Irak’a demokrasi getireceğim” diye bir milyon kişiyi öldüren, sonra Irak’ı terk eden, sonra Saddam’ı asan ABD, PKK’yı silahlandırdı. Şimdide 2014’de İşid’i çıkardı. Nereden çıktı bu İşid?. Hani Irak’a demokrasi getirecekti? Geldi mi?  Irak, Mısır ve Libya örnekleri var. Bu ABD’nin, küresel sermayenin oyunları yani emperyalizmin bir örneğidir. Türkiye’de ise 15 yıldır “Türk Milleti” kavramı parçalandı. Birileri “Türk Milleti” kavramı yerine ırk, din, aşiret ve akraba devleti kurulmak istendi. İşid, Telafer’e saldırılırken kılı kıpırdamayanların Kobani olunca herkes ayağa kalktı. Neden? Akrabaları varmış” eleştirisinde bulundu.

“Biz ulus devletini desteklersek laik, demokratik ve hukuk sistemini de desteklemeliyiz. Millet demek eşitlik demektir.” diyen Prof. Dr. Batum, Din, ırk ve mezhep yapmadan Türkiye Cumhuriyetini güvenli bir ülke haline getirmeliyiz. Tüm dinlere ve mezheplere yaşam şansı tanımak zorunda olduğumuzu söyledi.

SÖYLEMEZ, “SAĞ, SOL DEMEDEN ATATÜRK’TE BİRLEŞMELİYİZ”

Panelde, Milli Kuvayı Milliyeciler olduklarını, Milli devleti esas alan bizler varız. Biz milliyetçiyiz. Sizde çıkın “Amerikancıyız” ve ayrılıkçıyız deyin. CHP ve MHP gibi diğer partiler içinde saklanmayız! Bu tip toplantıların iman tazelemesi olduğunu vurgulayan Doğru Yol Partisi Genel Başkan yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, “Bu gün milliyetçiler burada, kumpasçılar Silivri’de. Kravatlı PKK’lılara karşı Polis şefi ve Üsteğmen gibi dik duracağız. Kürt Türk, Alevi suni, Sağ sol değil milli, gayri milli olmak zorundayız. Bizim için tek yol kaldı. 2015 Genel Seçimlerinde sağ, sol demeden Atatürk’te birleşmeliyiz” dedi.

PERİNÇEK, “KUVAYI MİLLİYE ATEŞİNİN İLK YAKILDIĞI TOPRAKLARDAYIZ”

“Kuvayı Milliye Ateşinin ilk yakıldığı topraklardan sizi selamlıyorum” diye söze başlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin bir karar verme eşiğinde olduğunu, bunların borçlanma ekonomisinin sonuna gelindiğini ve böyle gidilmez, bir karar verme zamanının geldiğini söyledi.

“Türkiye’yi bölme stratejisi ‘Kürt koridorunun’ açılamaması sonucu BOP çökmüştür. Aynel Arap yani ‘Kobani’ deniliyor. ABD ve PKK’nın hayalleri sona erdi. ‘Türkiye’yi Bölme Stratejisi’ sona erdi. ‘Türkiye’yi Bölme Stratejisi’ bitti. Türkiye artık bölünmenin son dönemine girilmiştir. Borçlanma Ekonomisi de bitti ve Üretim Ekonomisi ile Türkiye şahlanacaktır. Yerin altından uğultular geliyor. Önümüzde derin bir ekonomik çöküntü var. Türkiye üretim ekonomisi ile bir Karma Ekonomi ile Atatürk’ün projelerine dönecektir” diyen İP Genel Başkanı Perinçek, Kurban Bayramını Güneydoğu’da eşi ile birlikte geçirdiğini Güneydoğu halkının PKK’nın baskılarından, çarşıları, işyerlerini, okulları yakmalarından yıldıklarını açıkladı.

Güneydoğu halkı Türkiye Cumhuriyetinin gücünü göstermesini istediklerini belirten Genel Başkanı Perinçek, “Türkiye’yi bölenler değil, Türkiye’yi birleştirenler, üretenler yönetecektir. Biz bunun siyasi çözümünü bulmak zorundayız. Biz Atatürk’ün programları ile bu beladan ülkemizi ve milletimizi kurtarır toplumumuzda özgürlük, eşitlik ve kardeşliği yaratırız” dedi.

İşçi Partisinin Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlediği “Türkiye’nin Sorunları ve Çözümü” adlı panele İşçi Partisi İl ve İlçe Başkanları, CHP’liler, Şair Hüseyin Haydar, Sanatçı Ali Ekber Çiçek’in eşi Can Çiçek ve Edremitliler katıldı. ENVER DOLGUN



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı