Ulaşım A.Ş.´ye vatandaş önerileri

Ulaşım A.Ş.´ye vatandaş önerileri

Bandırma kent içi trafiğinde çalışan Ulaşım A.Ş.´nin, kendisini yenilemesi için çaba harcaması isteniyor.

Bandırma kent içi trafiğinde çalışan Ulaşım A.Ş.´nin, kendisini yenilemesi için çaba harcaması isteniyor. Bu anlamda Ulaşım AŞ ulaşamayan vatandaşlar beklentilerini Bandırma Manşet´e yazıyor.

/resimler/2018-7/21/1236016807012.jpg

Sedat Özlemtaş, "Bandırma Manşet"e gönderdiği yeni yazısında çeşitli önerilerde bulundu.

Özlemtaş´ın yazısını aşağıda sunuyoruz:

"Ulaşım A.Ş.´nin samimi olduğuna inanmıyorum. Eğer samimi olsalardı, yazdığım veya yazmadığım birçok sorunu kendileri de bildiklerinden bugüne kadar çözüm üretirlerdi. Örneğin, 12 yıldan beri çok sayıda merdivenle çıkılan bürolarını başka yere taşımadılar. 65 yaş ve engelli vatandaşlar, bu merdivenleri çıkarken dinleniyor ve çıkmakta çok zorlanıyorlar. 65 yaş uygulaması 5-6 yıldır yapılıyor ama engelliler, yıllardır bu çileyi çekiyorlar. Bırakın yaşlı veye engelli vatandaşlarımızı, o merdivenleri sağlıklı vatandaşlarımız bile çok zor çıkıyorlar. Şirket yetkilileri samimi olsa, hemen pazartesi pazarının girişinde, sadece kart işlemlerini yapmak için bir dükkan kiralayabilirdi. Bir personel, bir masa, gerekli ekipmanlar ve vatandaşlar için sandalyeler yeter, bu iş için. Amaçladıkları yeni yere geçene kadar, vatandaşların mağduriyeti de giderilmiş olur."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, BİMER ve CİMER´e giden şikayetlerden Ulaşım A.Ş.´nin bilgisi olup olmadığını merak ettiğini belirten Sedat Özlemtaş, önerilerini şöyle sıraladı:

"Şoförlerin çalışma saatleri fazla olmamalı. Mevsime göre tek tip giyinmeliler, günlük tıraşlarını olmalılar ve hijyen kurallarına uymalılar. Nazik ve kibar olmalılar. Araçlarını dikkatle kullanmalılar ve can taşıdıklarını unutmamalılar. Araçlar, en kısa sürede yenilenmeli. Her araçta, araç içi kamera mutlaka olmalı. Araçlarda unutulan yolcu eşyaları için sistemli bir kayıp eşya bürosu oluşturulmalı. Hangi eşya

 hangi araçta, hangi seferde, hangi saatte unutulmuş vb. konusunda tutanak düzenlenmeli. Her kart verilirken, iletişim bilgileri de kayıt edilmeli. Bu şekilde araç içi kamera kayıtlarından, kaybolan eşyanın kime ait olduğu bulunur. Otomatik kart ve kart dolum makineleri en uygun yerlere konulmalı. Kısa süreli binişler için mutlaka iade cihazları duraklara konulmalı. Her durağa araçların perondan kalkış ve duraktan geçiş saatleri, güzergâhları gibi bilgiler konulmalı. Duraklar, Balıkesir´deki gibi kapalı olmalı. Kışın soğuktan ve yağıştan, yazın sıcaktan korunmalı. Araçların peron hareket ve sefer saatleri, okulların giriş-çıkış saatlerine, mesai başlangıç ve bitiş saatlerine uygun olmalı."



Seyfi Yiğitler
21.07.2018 22:31:52
Bandırma yollarında ve trafiğinde görev yapan otobüs şoförleri,zor şartlarda çalışmaktadırlar.Tamam ama bu onlara,seyir halinde radyo açmak ve sigara içme hakkı vermez......

Anahtar Kelimeler: Ulaşım vatandaş önerileri
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false