Türkiye, Kent Konseyleri Bandırma'da toplanıyor

Türkiye, Kent Konseyleri Bandırma

120 Kent Konseyi'nin katılacağı 15. Kent Konseyleri platformu Genel Kuruluna Bandırma ev sahipliği yapıyor.

Bandırma Kent Konseyi önemli bir platforma ev sahipliğine hazırlanıyor.  Türkiye Kent Konseyleri dönem Başkanlığına seçilen Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun bu sabah Kent Konseyinde gerçekleştirdiği Basın toplantısında önemli bir organizasyonun ev sahibi olarak gerçekleştirmek istedikleri programın ayrıntılarını anlattı.

Başkan Coşkun, Türkiye Kent Konseyleri Platformu dönem Başkanı olarak 21-22 Şubat Cumartesi ve Pazar günleri 120 Kent konseyinin hazır bulunacağı 15. Genel Kurulun Bandırma Kent Konseyi ev sahipliğinde Tatlısu Kırtay Otel'de yapılacağını açıkladı.

Coşkun, kendisinin de dönem Başkanı seçileceği genel kurulda katılımcı konseylerin proje fikirlerinden istifade edip karşılıklı fikir alışverişinin bulunacağı genel kuruldan olumlu sonuç beklediğini kaydetti.

21 Şubat Cumartesi günü Tatlısu Kırtay Otel'de saat10.30 da başlayacak Kent Konseyleri platformunda ağırlıklı olarak 1/100.000 lik çevre düzeni planı gündem oluşturacak.

Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı dursun Mirza, Milletvekilleri M. Cemal Öztaylan, Namık Havutça, CHP Genel Başkan yardımcısı Yakup Akkaya, İç işleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban konuşmaları ile katkı verirken aynı gün akşam Türkiye Kent Konseyleri platformu anket sonuçları değerlendirmesi ve yeni yürütme kurulu belirlenecek.

Platformun Pazar günkü bölümünde ise Çevre planlarının etkileri, 1/100.000 Ölçekli yeni çevre düzeni planının değerlendirilmesi, Sonuç bildirgesi ve kongreye katılan konukların Bandırma Arkeoloji müzesi ziyareti ile platform genel kurulunu noktalamış olacak.

Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun, bu noktadaki ev sahipliği program çalışmalarının etkin olarak sürdürürken 20 Şubat Cuma yarın Türkiye Kent Konseyleri platformu icra kurulunun öncelikli olarak Bandırma'ya gelerek akşam saatlerinde ilçe Kaymakamı Ali Mantı'ya nezaket ziyaretinde bulunacaklarını söyledi.

Başkan A. Levent Coşkun, platform açıklaması yanı sıra Bandırma Kent Konseyi çalışmalarından da örnekler verdi. Coşkun Dokuma ve konfeksiyon kursları, Bilinçli hasta bakımı, 8 Mart'ta Türk Sanat Müziği Korosu'nun sunacağı açılış konseri,  Nilüfer Kent Konseri ile Odunpazarı Kent Konseylerinin Mart ayı içinde Bandırma'da birer tiyatro sergileyeceklerini, yine Bandırma Kent Konseyi'nin Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'la yaptığı görüşme sonrası ihtiyaç duyulan Şehir müzesi ve Güzel Sanatlar müzesi oluşturulması, bunun için restorasyonu devam eden eski elektrik trafo binası ile Eski Dekanlık binasının tahsisi, Bandırma'daki değişik kökenlere sahip vatandaşların kendi iç dinamiklerini öne çıkartma noktasında Kültürler buluşması” çalışmalarının aktif olarak sürüdüğünü söyledi.

Coşkun, özellikle kadın komisyonlarının aktifliğine değinerek yüksek performans sağlayan komisyonların sürekliliği nedeni ile Kent Konseyinde sabahtan akşamın 21.00 lerine kadar çalışma yapıldığını, her siyasi düşünceye sahip kimliklerin buluştuğu Kent Konseyinde çok değişik fikirlerin hayat bulduğunu vurgulayarak özellikle hamiyetperverlik noktasında hayata geçirilen yardım katkıların bilinçli olarak kamuoyu ile paylaşılmadığına işaret etti.

 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı