Türkiye Şampiyonasında başarılı oldular.

Türkiye Şampiyonasında başarılı oldular.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu 2013-2014 Öğretim Yılı Okullar arası puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışmalarına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından İzmir’de gerçekleştirilen 2013-2014 Öğretim Yılı Okullar arası puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışmalarına Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN ile katıldı.

İlk olarak il şampiyonu olarak grup-bölge şampiyonasına giden ve grup-bölge ikincisi olarak adını Türkiye Finallerine yazdıran Erdek 18 Eylül Ortaokulu takım olarak Türkiye Dördüncüsü olarak ilçemize yine bir ilki yaşattı.

Milli Takım Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi GÜLHAN yaptığı açıklamada; çok zor şartlarda çalıştık, emek verdik, özveride bulunduk. Yeri geldi üzüldük yeri geldi sevindik. Ama ne olursa olsun hep çalıştık. Sporcularımın hemen hemen hepsi final yarışlarında kendi derecelerini geliştirdiler. İlerisi için bana umut verdiler. Kıl payı ilk üçe girmeyi kaçırdık ve Türkiye Dördüncüsü olduk. Ancak bu bizim için sadece bir yarıştı, önümüzde daha çok yarışlar olacak. Yılmadan, pes etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzde yaz ayları var ve bu aylarda Milli Sporcumuz Aleyna Çakmak dahil bir iki tane daha sporcum Milli Takım Kampına davet edilebilir. Amacım çocukların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlayarak,  hem ilçemize hem de Türk Milli Takımına hizmet vermektir.

Niyazi GÜLHAN; önemli bir konu da Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin SARI’nın de bizimle İzmir’e gelerek 2 gün boyunca yarışmaları izlemesiydi. İzmir Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yıldız kızlardan yüksek atlama dalında ilk üç dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı belgelerini veren, önümüzdeki sezon Milli Sporcularında içerisinde olduğu bir kulüp kurarak yarışmalara Erdek adı altında katılmamızı, atletizmle ilgili gerekli bütün alt yapı ve malzeme desteğinde sınırımızın olmadığını ve bize her zaman tam destek olacağını da söyleyen  Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sarı’ya da teşekkür ederim dedi.

 

YARIŞMA SONUÇLARI:

TAKIM OLARAK

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ (ERDEK 18 EYLÜL O.O.)

CİRİT ATMA

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ (BUSE ÖZEL)

4X100 METRE

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ (HİLAYDA ARSLAN

RÜMEYSA  ÖZTÜRK- ALEYNA ÇAKMAK-CANSU SARI)

 

DİSK ATMA

TÜRKİYE ALTINCISI (SENA KAYNAR)

300 METRE

TÜRKİYE ALTINCISI (ALEYNA ÇAKMAK)

800 METRE

TÜRKİYE ALTINCISI (ALEYNA ÇAKMAK)

 



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli