Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği 3. Kongresini gerçekleştirdi.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği 3. Kongresini gerçekleştirdi.

Ankara Ve Hotels Gölbaşı Oteldeki kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği’nin Kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. Yılında gerçekleştirilen 3. Olagan genel kurula İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı.

26 Ekim Kadına Muhtar seçilme hakkının verilişinin 88 yıldönümü ile örtüşen Genel kurul Ankara Gölbaşında yapıldı.

Genel kurula, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil güvenlik Genel Komutanı Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Muhtarlar daire başkanları katıldı.

Kadına Seçme Seçilme Hakkının verilişinin 88. Yılı kutlama programına Balıkesir Kadın Muhtarları temsilen Erdek Muhtarlar derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan'ın yanı sıra 14 Muhtar ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sosyal işler daire başkanı Elvan Bahar Göktepe katıldı.

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Muhtarlık özlük hakları ile ilgili müjdeler verdi.

Ardından gerçekleşen Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği 3. Olağan Kongresinde Kurucu Başkan Serpil Erenoğlu güven tazelerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine başarı temennisinde bulunup Muhtarlık kurumunun kutsal görev anlayışı ile ifa edilen kurumlar olduklarını, bu nedenle Muhtarların önünü açacak düzenlemeleri meclise taşıyarak uygulamaya geçirmenin takipçisi olacaklarını söyledi.

Erdek Sahil Mahallesi Muharı ve Erdek Muhtarlar derneği Başkanı Semra Baycan, yönetiminde yer aldığı Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğinin 3. genel kurlunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sahil Güvenlik Genel Komutanı Ahmet Kendir ile sohbet olanağı buldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Genel komutanları ile birlikte katıldığı 3. Türkiye Kadın Muhtarlar Genel kurulunda, Muhtarlık müessesesi hakkındaki söylemleri ile ilgi topladı.

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği yönetiminde görev aldı.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı