Türkeş vefatının 15.yılında anılıyor.

Türkeş vefatının 15.yılında anılıyor.

Edremit Ülkü ocakları yayınladıkları bildiri ve programlarla Başbuğ Türkeş`i anıyorlar.







Başbuğ Alparslan Türkeş, ölümünün 15. yıldönümünde dualarla anıldı. Edremit Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Başbuğ Türkeş`i anma töreni Edremit Ülkü Ocakları binasında yapıldı.


Ülkücü gençler ve vatandaşların katıldığı anma töreninde önce Ülkü ocağı mensubu gençler tarafından merhum Alparslan Türkeş beyefendinin ruhuna Yasin-i Şerif okunup daha sonra ise Edremit ülkü ocakları eski başkanı Umut Pulat'ın davet edildiği seminerde  ülkücü gençlere Alparslan Türkeş'in  hayatı ve 80 yıllık ömründe ülkücü hareket için verdiği mücadele anlatıldı. Ayrıca Ülkücü Gençler tarafından 4 Nisan Başbuğu anma gününde Ocak Binasının duvarına SEVDAN DA, KAVGAN DA BİZİM DİR BAŞBUĞUM” sloganlı pankart asıldı.

Ocak Başkanı Mehmet Yıldırım, günün mana ve önemini belirten konuşmasın da, "Türk dünyasının bilge lideri Başbuğum Alparslan Türkeş, ömrünü Türk milletinin var oluş ve yükseliş mücadelesine adamış, Türk milliyetçiliği ülküsünün yılmaz alp erenidir. İsmi millet sevgisi, vatan aşkı ve hizmet tutkusuyla özdeşleşen, Merhum Başbuğum Alparslan Türkeş`in vefatından on beş yıl geçmesine rağmen, o bizim ve Türk dünyasının gönlünde, zihinlerinde her zaman yaşamakta ve yaşayacaktır. Senin taviz vermeyen fedakârlığın, cefa ile yoğrulmuş mücadelen biz Türk milliyetçileri için her zaman örnek olacaktır.

Senin emanet ettiğin bu kutsal davayı tüm gururumuzla yaşatacağız. 21. yüzyılın iktidarı Türk milliyetçilerinin iktidarı olacaktır sana söz veriyoruz.

Başbuğum, şu anda mensubu olduğumuz Türk milliyetçiliği davasının ve Ülkücü hareketin yılmaz bekçileri olarak bizlere emanet ettiğin bu kutsal emanetin şuurundayız. 80 yıllık ömrün boyunca biz Türk milliyetçilerine; çilenin, sabrın, azim ve kararlılığın ne olduğunu öğrettin. Başarının yollarını gösterdin, biz Türk milliyetçileri de senin manevi huzurunda söz veriyoruz. Son nefesimize kadar senin yolundan, senin ilkelerinden taviz vermeden yürüyerek bizden sonraki kuşaklara emanet edeceğiz.

Türk milletinin rahatı ve huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Sözümüz namusumuzdur" dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli